Uittips zomervakantie in 't Gooi

1 juni 2023
2023 - Ben je lekker veel vrij met de kinderen deze zomer? Wij hebben de leukste vakantietips voor je verzameld.
Uittips voor in de zomervakantie

Dagje de boer helpen

Het leven als boer is leuk, maar hard werken. Daarom kan boer Arnold wel wat extra hulp gebruiken. Heeft jouw kind altijd al eens willen weten hoe het is om te leven als boer? Kom dan een dagje meehelpen bij Hoeve Ravenstein. Beestachtig leuk, kijk zelf maar

Veel te doen op het Muiderslot deze zomervakantie

Bij het Muiderslot kun je deze zomer even helemaal terug in de tijd. Kinderen kunnen meedoen met verschillende workshops, ridderbootcamp, op tuinsafari en lekker spetteren tijdens het waterweekend (zie onze uitagenda). Beleef hier de mooiste avonturen met je kinderen.
Naar het Muiderslot



Oergezellig Festival

Geniet op 22 & 23 juli met het hele gezin van verschillende muziekoptredens of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Doe mee met print-je-pannenkoek en geniet van poppentheater bij het Zuiderzeemuseum.
Feest en zing mee, kijk hier

Workshop posters drukken

Op zoek naar een creatieve activiteit voor kinderen deze zomervakantie? Het Grafisch Atelier Hilversum biedt op vrijdag 1 september een leuke Print Club activiteit aan. De kinderen leren maar liefst 3 verschillende technieken.
Meld je aan

Forteiland Pampus

Beleef een heerlijke dag op het onbewoonde eiland Pampus. Ga op avontuur en kom alles te weten of het fort wat zich hier vroeger heeft afgespeeld. Doe de speurtocht, ontdek de nieuwste attractie in een echte ballonvaartmand en geniet van een lunch in het paviljoen. Met mooi weer kun je ook lekker het water in om even te zwemmen, dus neem je zwembroek mee! Naar Forteiland Pampus

Ontdek het Mediamuseum | 8+

Bij het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid draait het helemaal om jou. Je maakt je eigen nieuws, ontwikkelt games, presenteert het journaal en bent een echte influencer. Reserveer snel je tickets en ontvang een gratis ijsje.
Bestel je tickets



WOW-dagen in de natuur

Bij De Oostvaardersplassen in Almere is er genoeg te beleven. Doe de Wijze Uilenspeurtocht, ga op ontdekkingstocht tijdens de WOW-dagen, schuif aan bij de Oostvaarderspraatjes en sluit de vakantie af bij Theater aan de Plas.
Bekijk de activiteiten deze zomer

Leuke activiteiten voor kids

Tijdens de vakantie zijn er volop activiteiten in het zwembad van R&A in Blaricum. Kom vrij zwemmen, meedoen met trampoline fun, zeemeermin zwemmen of snorkelen en laat je coole moves zien tijdens het disco zwemmen.

Karten, lasergamen en meer

Bij Coronel hoef je deze zomer niet stil te zitten. Je kunt komen karten, lasergamen, midgetgolfen en nog veel meer. Is het warmer dan 25 graden? Dan krijg je deze zomer zelfs een heerlijk, gratis ijsje. Een super cool uitje voor in de zomervakantie.
Kies een activiteit

Familiefilms in de bios

Deze vakantie draaien bij het Filmtheater Hilversum verschillende leuke familiefilms waaronder onder andere de nieuwe zo-goed-als-waargebeurde-avonturenfilm Titina. Een aanrader!

Nieuw: Missie Meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.
Super uitje voor de hele familie

Lekkerste ijsjes in 't Gooi

Wij hebben jullie laatste gevraagd naar de meest favoriete ijssalons van het Gooi. De top 8.




Jumpen bij Flight Deck 53

Trampolinespringen in een kerk! Dat kan bij Flight Deck 53. Op deze unieke locatie vind je maar liefst 1.000 vierkante meter aan springtoestellen. Een te gekke plek om in de vakantie naar toe te gaan met de kinderen. Plan snel je tijdslot.
Check dit uitje

Zomervakantie bij Move

Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam. Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken.
Aanmelden

Fotospeurtocht in Museum Hilversum

Doe de fotospeurtocht van de Happy Holidays tentoonstelling bij Museum Hilversum. Leuk om samen met de kids te doen en ze leren er ook nog wat van! Zoek alle foto's en los de vragen op dan ligt er een kleine prijs voor jullie klaar. Super leuk uitje in de zomervakantie



Bosbad De Vuursche

Midden in de bossen van Baarn ligt Bosbad De Vuursche, met verschillende prachtige zwembaden voor alle leeftijden! Er is een grote ligweide, een terras met kiosk voor ijsjes en snacks. Echt een fijne plek om met de kids heen te gaan
Naar het zwembad

Walvissen, water en schepen

Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
Bekijk alle zomeractiviteiten

Zwemmen of bootje huren

Een leuk vakantie-uitje in de zomer is natuurlijk naar het water, chillen op een strandje in de buurt, met een sloep de loosdrechtse plassen op of naar een natuurzwembad. Wij hebben op de website een categorie waarin we alle tips voor je op een rij hebben gezet.



Pannenkoeken eten

Welk kind houdt er niet van pannenkoeken?! Als ouder ben je kun je er niet onderuit om af en toe een gezellig pannenkoekenhuis op te zoeken. De leukste Pannenkoekenrestaurants in 't Gooi vind je hier!

B.B. met R & Sabi Suriname

Kook en proef de lekkerste Surinaamse gerechten tijdens de kookzondagen. Ontwerp je eigen Keti Koti button in de feestwinkel of ga op junior- of familietour in Sabi Suriname. Het Tropenmuseum in Amsterdam is leuk voor het hele gezin!
Reserveer je plekje

Eten & spelen bij Soesterdal

Soesterdal is een topplek met een heerlijk uitzicht, een groot terras en lekker veel speelruimte voor de kinderen! Leuk om te combineren met een bezoek aan het NMM of een fijne wandeling of fietstocht in de omgeving.
Kijk hier voor meer info

Zelf gezonde ijsjes maken

Altijd leuk om samen met de kids ijsjes te maken. En fijn dat je meteen zelf kunt bepalen wat de ingredienten zijn. Wij hebben een heerlijk, gezond recept voor lekkere ijsjes. Zo kunnen ze elke dag van de vakantie een ijsje eten!

Naar het huis van Rembrandt

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis in Amsterdam. Speur je mee met zijn multimediatour?
Over Kwast, etsen en meer

Speeltuinen en terrassen in 't Gooi

- Alle speeltuinen in de buurt
De 11 leukste terrassen



Wij wensen jullie een heel fijne vakantie toe!

Liefs,
Maud

TIP: check hier onze andere blogs met leuke uittips in 't Gooi.