7 binnenspeeltuinen in en om Groningen

19 januari 2024
Regen voorspeld? Elk seizoen zijn er wel dagen dat we kunnen binnenspelen. Welk kind is niet gek op klimmen, glijden en eindeloos spelen? Daarom hebben we alle binnenspeeltuinen van Groningen op een rijtje gezet. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen, ideaal toch? Klauter en klim er op los in deze toffe indoor speeltuinen.
Binnenspeeltuinen in Groningen

Binnenspeeltuin in Groningen


Net iets buiten het centrum van Groningen kun je de hele dag binnenspelen. Er is een klimgedeelte met sluipdoor routes en een groot bouncekussen. Natuurlijk zijn er glijbanen en trampolines! Voor de kleintjes is er een afgesloten gedeelte met genoeg klimuitdaging en de peuterochtenden zijn éxtra voordelig. Lekker samen spelen bij Ballorig Groningen.

MonkeyTown Groningen

Midden in de stad en naast het stadspark vind je deze prethal voor kinderen. Met een gíga zachte klim- en klauterglijbaan en enorme klimtoestellen vermaken je kids zich hier wel even. Ook is een mini-arena met ballenbak voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Bij MonkeyTown Groningen zijn ook trampolines, een schietkanon en drie glijbanen. De hele middag vermaak met de familie!

Ballorig Hoogezand Sappenmeer

Een kinderparadijs waar veel te ontdekken valt. Super uitdagende speeltoestellen waar je kan roetsjen, glijden en bouncen. Voor de mini’s is er een tot-5-gedeelte waar ze ongestoord kunnen spelen. Een ballenbak is aanwezig uiteraard, én je kunt hier over de monorail fietsen. Super fijn voor papa en mama, ze hebben lekkere hangbanken!

Indoor speelparadijs Leeuwenborg

Deze tot binnenspeeltuin omgebouwde boerderij in Nieuw Scheemda heeft heel veel leuks! Het is hier warm, gezellig en knus. Met een enorm klimtoestel, twee glijbanen en een springkussen. Voor de allerkleinsten valt er ook genoeg te beleven en er is genoeg zitplek voor ouders. Er is relatief goedkope koffie en thee. Een plek voor jong en oud.

Speelpark Nienoord

Je hoeft je sowieso al nooit te vervelen bij Landgoed Nienoord maar ze hebben hier óók nog een binnenspeelgedeelte. Oké, het is niet helemaal bínnen-binnen maar het is wel overdekt en je kunt er spelen. En de klimtoestellen zijn echt heel erg leuk. Dus is het zo’n Nederlandse dag met een buitje en een zonnetje kom dan spelen bij Nienoord!

En nét over de grens, niet te ver rijden van Groningen, zijn er nog deze fijne indoor speelplekken.

Indoorspeelparadijs Harrewar

Het speelparadijs van Hof van Saksen en het is echt super fijn. Als daggast mag je hier tegen betaling naar binnen! In het midden vind je een tof klim en klauter gedeelte met glijbanen en speelplezier. Maar er is ook een bounz arena met trampolines én er is een knutselacademie waar je mag tekenen of mooie dingen maken, vaak met thema’s en lieve begeleiding. Ouders zijn hier ook blij want de horeca is super uitgebreid en gezond en met heerlijke zitplekken.

Sprookjeshof Zuidlaren

Eigenlijk meer een dagje weg met het gezin máár sla de indoor speeltuin van het Sprookjeshof niet over.  Ze hebben hier een familieglijbaan, fietsbaan, trampolines en klim en klautertoestellen. En er speelt vaak een sprookjestheater. Woon je hier in de buurt dan is een seizoenskaart héél aantrekkelijk.

Veel plezier met spelen!


Meer uittips in Groningen
Bekijk alle uitjes met kinderen in Groningen