MEIVAKANTIE - uittips voor kinderen in Groningen

21 april 2023
Leuke tips voor in de meivakantie! Wat gaan jullie allemaal doen in de meivakantie? We hebben de leukste tips in Groningen weer voor je op een rijtje gezet.
Meivakantie tips in Groningen
LEGO® kamp Groningen
In de meivakantie gaan de kids creatief aan de slag tijdens het LEGO® kamp Bij Spruit in Groningen. Ze bouwen samen én individueel aan kunstwerken van LEGO®. 3 super leuke dagen! Bekijk het programma en meld je kind(eren) aan.
Bouwen maar

Zwemmen, spelen én eten
Laat je kids heerlijk spelen in de speeltuin of indoor speelhal, terwijl jij geniet van een fijne lunch in de verwarmde serre of op het terras van Restaurant de Binnenplaats. Maar dat is nog niet alles! Met een dagticket plonsen ze ook in het overdekte zwembad en waterspeeltuin.
Bestel snel je dagticket op de site van Speeltuin de Binnenspeelplaats

Coole workshops voor kids!

Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven bij het Universiteitsmuseum Groningen. Wat dacht je van; zelf shampoo, slijm of lenteknutsels maken. Bezoek ook de interactieve expositie over tijd. Een superleuk uitje!
Bekijk hier alle info

Lammetjesdagen in Leek
Het is lente en dat betekent dat er weer schattige lammetjes zijn geboren! Kom spelen en beschuit met muisjes eten bij Speelpark Landgoed Nienoord. Laat je schminken en bedenk een leuke naam voor het jongste lammetje!
Ja, ik ben gek op lammetjes

Familierondleiding | 7+
Bij de familierondleiding van Museum Nienoord op 30 april kom je alles te weten over het leven op de borg. Ontdek de rijtuigen, ervaar zelf hoe een koetsier te werk ging en neem plaats op de bok. Voor de kinderen is deelname gratis!
Alles over de rondleiding

Brandweerman Sam Live | 2+
Brandweerman Sam komt 30 april naar het Martiniplaza theater met een spiksplinternieuw verhaal! Het belooft een vlammend avontuur te worden. Na de show kunnen de kinderen Brandweerman Sam en zijn vriendjes ontmoeten!
Tickets reserveren

Workshop Zwanger & Zingen
Zaterdag 13 mei kun je deelnemen aan een bijzondere en leuke workshop Zwanger & Zingen bij VRIJDAG. Je start met ademhalingsoefeningen en zingt samen meerstemmige popliedjes. Voor iedereen, met én zonder zangervaring.
Je baby geniet mee

Naar de bios
Er draaien weer toffe films bij VUE Hoogezand, oa de leuke familiefilm Mavka, de populaire Super Mario Bros. Movie, de grappige animatiefilm Superkat Maurice, Leeuwin en Mijn kat & ik. Allemaal leuk! Check alle films online.
Filmagenda bekijken

Peuterfestival | 2+
Kom gezellig meezingen met Dirk Scheele | De roep van de jungle op zondag 7 mei bij Theater Geert Teis, Een dag vol gezelligheid en leuke muziek. Sluit je uitje af met de theatrale oerwoudspeeltuin in de foyer!
Tickets bestellen

Zwemmen in de meivakantie
Plan in de vakantie een dagje zwemmen met de kinderen bij Tropiqua, het subtropisch zwembad in Veendam. Van 29 april t/m 7 mei ligt er in het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad de 'Experience Centre'. Extra leuk dus!
Check hier alle info

Hoe word ik rijk?
Het leukste tijdens Koningsdag vinden wij toch wel de kleedjesmarkt. Op 27 april is het weer zover. Lees onze 12 favorieten tips hoe je kind op een makkelijke manier een leuk centje kan verdienen op deze feestelijke dag.
Tips voor Koningsdag

Koningsdag in Groningen
Kleedjesmarkten, koningsdagspelletjes, speelgoed verkopen, kinderdisco, op Koningsdag is het feest! Hier vind je alle leuke dingen die te doen zijn op Koningsdag in Groningen.
Oranje boven

De leukste uitjes in Groningen
Alle activiteiten, die je op een specifieke dag kunt doen met de kinderen, vind je in onze Uitagenda. Bekijk onze favoriete vakantieuitjes, weekendtips, moederdaguitjes en meer!
Alle tips en uitjes


Fijne vakantie, Maud Naar de website