UniversiteitsmuseumTerug naar het overzicht

Leer alles over het menselijk lichaam, de natuur en de techniek in het gratis Universiteitsmuseum!
In het Universiteitsmuseum is ontzettend veel te zien en te ontdekken. Kom erachter wat bekende uitvinders in Groningen lang geleden, en nu, allemaal hebben ontdekt. Of leer meer over de klok in je eigen hoofd.

Zo ontdek je in het Universiteitsmuseum gave uitvindingen van echte wetenschappers uit Groningen. En kan je zelf proefjes doen, of op onderzoek uitgaan en speuren naar antwoorden. Zo word je vanzelf een echte wetenschapper.

Waarom duren saaie momenten lang?
Naar de tandarts gaan, een rekenles op school, je huiswerk maken: sommige dingen lijken ontzettend lang te duren. Terwijl de tijd op vakantie of tijdens het spelen van een nieuwe game juist megasnel lijkt te gaan. Hoe kan dat toch? Kom erachter in de nieuwe tentoonstelling TIME WILL TELL. Aan de hand van leuke proefjes leer je hoe goed jij bent in tijd inschatten, vergeleken met bijvoorbeeld je ouders of broer/zus.

Word zelf een Mastermind
De tentoonstelling Masterminds neemt je mee door de geschiedenis van de wetenschap in Groningen. Van de oprichting van de universiteit, via de eerste elektrische auto en eerste vrouwelijke student Aletta Jacobs, tot hedendaags onderzoek over de nanomotor van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Kom jij in ons museum speuren naar onze Masterminds? Bij elke Mastermind hebben we leuke puzzels of opdrachtjes!

Wie weet word je zelf ook wel een Mastermind, en krijg je een speciaal certificaat! Zien we je snel?

Meer info
Klik snel op de roze button om op de website te kijken voor meer informatie over het Universiteitsmuseum!

Wil je nog een ander museum zien? Bekijk dan ook ons overzicht van andere leuke musea in ons Eropuit overzicht!

Universiteitsmuseum

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
Openingstijden Dinsdag t/m zondag 10 – 17 uur en tijdens de vakanties alle dagen van 10 – 17 uur geopend! Prijs Gratis t/m 18 jaar, volwassenen betalen € 7,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom naar de Boekstartdag

Kom naar de Boekstartdag

Op 3 juni organiseren de bibliotheken in de provincie Groningen allerlei leuke activiteiten voor de kleintjes. De allerjongste bezoekers en hun ouders/verzorgers krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit!

Bij jou in de buurt