8x pannenkoeken eten in en om Nijmegen

9 oktober 2022
Zijn je kids dol op pannenkoeken en wil je niet een keer zelf staan bakken, maar eten in een gezellig pannenkoekenrestaurant? Check dan onze 8 leuke tips voor een adresje waar je kunt genieten van heerlijke pannenkoeken.
8x pannenkoeken eten in en om Nijmegen
Onze kinderen zijn er dol op....pannenkoeken! Heel leuk om ze zelf te bakken, maar ook heel gezellig om een heerlijke pannenkoek in één van de leuke restaurants te gaan eten. Daarom hebben we even wat leuke adresjes, waar je deze lekkernij kunt gaan eten, voor je op een rij gezet. Dat wordt smullen!

1. Bij 't Hoogstraatje in het centrum van Nijmegen kun je al 25 jaar met je gezin genieten van heerlijke pannenkoeken! Er staan natuurlijke pannenkoeken in allerlei heerlijke variaties op de menukaart. Deze worden op basis van een oud familierecept ambachtelijk gebakken. En voor de kids is er een hele leuke speelkelder! Regelmatig zijn er leuke kinderactiviteiten.

2. Bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk is het een feestje voor de kids! Zowel binnen als buiten op het ruime terras kun je hier prima vertoeven. Met keuze uit wel 260 verschillende pannenkoeken en een heus winkeltje waar je met je smulpunten iets leuks kunt uitzoeken. Ook heel dichtbij Strandpark Slijk-Ewijk; leuk om in de zomer een dagje strand mee af te sluiten.

3. Ook zo in de stemming voor een Oudhollandse pannenkoek in een antieke entourage? Kom dan naar Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. Het familierecept van de pannenkoeken is al 50 jaar oud! Smullen van een heerlijke pannenkoek in deze geweldige bosrijke omgeving is zo fijn. Vanuit het mooie terras heb je uitzicht op je spelende kids in de speeltuin. Leuke tussenstop tijdens een wandeling op de Duivelsberg.

4. Lekker pannenkoeken eten en varen op de Waal bij Nijmegen. Dat kan met de Pannenkoekenboot Nijmegen. Je kunt hier genieten van heerlijke pannenkoeken, terwijl je Nijmegen en de Ooijpolder aan je voorbij ziet gaan. Er is een reuze ballenbak in het ruim van de boot. Op de reuze-versiertafel staan de lekkerste dingen voor het maken van de mooiste pannenkoekcreaties.

5. Bij Restaurant Zijdewinde kun je lekker genieten van de mooie natuur en heerlijke pannenkoeken eten. Het ligt prachtig aan de dijk tussen Lent en Bemmel en heeft een ruim terras met een leuke tuin met klimtoestel en pony’s in de wei. Een erg leuke tussenstop tijdens een wandeling of fietstocht op de dijk. En wat dacht je van het Spiegelbos, gelegen naast het restaurant?

6. Kom heerlijke pannenkoeken eten bij Den Tol in Beuningen! Dit is een gezellig pannenkoekenrestaurant met een trendy uitstraling en heeft de grootste bakwand van Nederland (wel 13 pannenkoeken kunnen tegelijk gebakken worden). Je hebt keuze uit allerlei zoete, hartige en specialiteiten pannenkoeken.

7. Pannenkoekrestaurant De Heksendans is al meer dan 25 jaar een begrip in Nijmegen en omgeving. Het ligt in een prachtige bosrijke omgeving aan het Reichswald in Berg en Dal bij Nijmegen, pal tegenover pretpark Tivoli. In een sprookjesachtige sfeer eet je hier je pannenkoek. Met de speeltuin op het terras zullen de kids zich niet vervelen.

8. Pannenkoekenhuis Olleke Bolleke wordt een ouderwets lekkere en ambachtelijke pannenkoek gebakken! Gelegen in Alverna, bijna tegen Wijchen aan ligt dit gezellige restaurant. Op de menukaart staan zowel zoete als hartige pannenkoeken en nog veel meer. Ook is er een leuke speelhoek waar de kids zich zullen vermaken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Esther