icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

De Lindenberg MuzieklesTerug naar het overzicht

Leer muziek maken bij de grootste muziekschool van Nijmegen!
Wil je muziek leren maken? Ga dan bij de Lindenberg, het cultuurhuis van Nijmegen! De Lindenberg heeft een groot aanbod in muzieklessen voor kinderen op verschillende locaties in Nijmegen: Centrum, Aldenhof, Brakkenstein, Oosterhout, Lent.

Instrumentoriëntatie
Maak in deze cursus kennis met verschillende instrumenten en kom erachter met welk instrument je verder wilt. Dit kan bijvoorbeeld bij de cursus Instrument4you (vanaf 7 jaar). Hier ga je ontdekken welk instrument het beste bij jou past. Je gaat spelen op wel eenentwintig verschillende instrumenten!

Muziekles
Er is muziekles in heel veel instrumenten: accordeon, altviool, bariton, basgitaar, bastuba, blokfluit, bugel, cello, contrabas, cornet, drums, dwarsfluit, elektrische en akoestische gitaar, harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, orgel, piano, saxofoon, slagwerk, percussie, trombone, trompet, ukelele, elektrische en akoestische viool. En zang natuurlijk. Je krijgt les van docenten die vaak zelf ook actief zijn als muzikant.

Bands en orkesten
In je eentje spelen is leuk, maar samenspelen is nog veel leuker! Ben je 8 jaar of ouder? Dan zit het spelen in een band of een orkest bij de prijs van je muziekles inbegrepen! Door samen te spelen leer je goed luisteren, improviseren én optreden. Er zijn bands op alle niveaus, dus er is altijd wel een band die bij je past. Speel je graag klassiek in een orkest? Dan is er het Jeugdorkest Corrente (11-20 jaar) of Corrente Junior (7-13 jaar).

Muziek produceren en draaien
Wil je liever aan de slag met muziek als beatmaker of DJ? Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is er de cursus DJ in samenwerking met Draaikunde. Hier leer je alle ins en outs van de draaitafel kennen, en leer hoe je de vetste mixen maakt. Beats leren maken op de computer? In de cursus Muziek produceren met Ableton Live (14-18 jaar) verdiep je je in dit bekende muziekproductieprogramma.

Klik voor het uitgebreide overzicht van alle muziekcursussen bij de Lindenberg door naar de site!

Neem ook eens een kijkje op ons overzicht van muziekclubjes in en om Nijmegen!

Lindenberg Cultuurhuis

Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen
Openingstijden Zie per locatie het cursusoverzicht met tijden op de website. Prijs Klik voor de kosten van de verschillende cursussen door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!