Rugby Club BetuweTerug naar het overzicht

Vind jij Rugby er ook zo cool uit zien? Kom het zelf proberen! Al vanaf 7 jaar mogelijk.
Rugby is een sport voor iedereen, groot, klein, dik en dun. Voor ieder kind is er een plekje op het veld waar hij of zij zijn kwaliteiten kan inzetten. Ook staan respect voor elkaar, de trainer en de scheidsrechters hoog in het vaandel.

Kids vanaf 7 jaar kunnen beginnen bij Rugby Club Betuwe. Je valt dan onder de Turven, Benjamins of Mini's (TBM). Een Turf ben je als je 7-8 jaar oud bent. Je leert op een speelse wijze te rugbyen, met diverse rugbyspelletjes, oefeningen en onvergetelijke wedstrijddagen. Een Turventeam bestaat uit 7 rugbyspelers.

Een Benjamin ben je als je 9 of 10 jaar oud bent. Tijdens de trainingen draait het veelal om de gezelligheid, sportiviteit en respect voor je teamgenoten en je tegenstander. Je begint al mee te doen met een scrum op het veld en je team bestaat uit 9 spelers.

Een Mini ben je als je 11 of 12 jaar bent. Tijdens de trainingen begin je steeds meer inzicht te krijgen in het rugbyspel, je mag de bal ook kicken en het veld wordt een stuk groter. Als Mini speel je in een team van 12 spelers.

Voor alle drie de categorieën is er een competitie. De jeugd traint op dinsdag en vrijdag, kijk bij jou leeftijdscategorie voor de trainingstijden. Kom het eens uitproberen. Kijk voor de trainingstijden op de website via de roze button!

Rugby Club Betuwe

Driekse 5
1337 LB Bemmel
Openingstijden Zie de website.
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vier de herfstvakantie met deze toffe tips!

Vier de herfstvakantie met deze toffe tips!

(Bijna) herfstvakantie! Wat staat de Uitagenda bomvol superleuke herfstuitjes. Ik heb er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet. Nu nog even kiezen samen met de kinderen!
Fijne vakantie!

20x herfstvakantie tips