Museum Kasteel WijchenTerug naar het overzicht

Ontdek Museum Kasteel Wijchen, een beleefmuseum voor jong en oud!
Museum Kasteel Wijchen is te vinden in Kasteel Wijchen, een unieke plek vol verhalen. Met interactieve presentaties, een unieke archeologische collectie, tentoonstellingen en allerlei activiteiten ontdek je de geschiedenis van Wijchen, het kasteel en zijn bewoners. Een bezoek aan het museum is van kelder tot toren een belevenis voor jong en oud!

Emilia van Oranje Nassau

Ooit woonde Emilia van Oranje Nassau, dochter van Willem van Oranje en zus van Stadhouder prins Maurits, in Kasteel Wijchen. In 1609 werd zij, samen met haar man Don Emanuel van Portugal, eigenaar van dit kasteel. Ontmoet Emilia en Emanuel tijdens rondleidingen en ontdek hun tragische liefdesverhaal.

Voor kinderen

Museum Kasteel Wijchen is er voor jong en oud! Voor jonge bezoekers heeft het museum de superleuke speurtocht Schimmen komen tot leven. Ontdek met de speurtocht hoe mensen vroeger leefden. Er is een speurtocht voor kinderen van 4 tot 7 jaar en een speurtocht voor kinderen vanaf 8 jaar. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Bij de wisseltentoonstellingen kunnen kinderen een speurtocht of een puzzel doen. En tijdens schoolvakanties organiseert het museum extra kinder- of gezinsactiviteiten.

Escape route

Ga met je familie op avontuur in de spannende escape route Het Verloren verhaal van Gelderland. Door puzzels en raadsels op te lossen red je de collectie van het museum. Geschikt vanaf 8 jaar.

Museum Kasteel Wijchen ligt in het centrum van Wijchen, op 5 minuten lopen vanaf het station.

Klik voor meer info op de roze website button

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Museum Kasteel Wijchen

Kasteellaan 9
6602 DA Wijchen
Openingstijden Klik voor meer info op de roze website button. Prijs Klik voor meer info op de roze website button. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips