muZIEum 8+Terug naar het overzicht

Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Ervaar en ontdek dit zelf in muZIEum!
Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum. Wat een bezoek aan muZIEum bijzonder maakt is de combinatie van het zelf ervaren en de persoonlijke ontmoeting. Oog in oog met een gids die uit eigen ervaring vertelt hoe het is om weinig of niets te zien, ga je zelf tijdelijk blind of slechtziend door het leven en word je uitgedaagd om verschillende obstakels te trotseren.

Er zijn meerdere belevingen waar je uit kunt kiezen. Ga op citytrip die in het teken staat van de liefde, ervaar “Een dag uit het leven van …”, of ontdek Nijmegen op de tast. In 2021 staat het thema liefde centraal.

Een gloednieuwe donkerbeleving opent: je gaat op reis naar de stad van de liefde. Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad. Je wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij blind de stad ontdekt, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet. Dus, met wie ga jij op BLIND date in de donkerbeleving “Op citytrip met …”?

Expeditie ribbelroute
De belevingen van het muZIEum zijn niet alleen binnen. Stap in de schoenen van de slechtziende gidsen van het muZIEum tijdens Expeditie ribbelroute. Ervaar het historische stadscentrum vanuit de ogen van iemand die niet goed ziet met een speciale virtualreality bril. Wat zie, hoor, ruik en voel je allemaal? Hoe vind je de weg nu je niet meer zo goed ziet? Welke obstakels kom je tegen en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? Ontdek het tijdens deze expeditie.

Een bezoek aan het muZIEum bestaat altijd uit een van de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wil je jouw bezoek nog leuker maken?
Vier dan een gezellig kinderfeestje, een chocoladeproeverij in het donker of beleef een spannend avontuur, onzichtbaar inzicht dat je in teamverband speelt met vrienden of familie.

Klik voor meer informatie en als je wilt reserveren voor een beleving via de roze button door naar de site.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids!

muZIEum

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden via de roze button gelijk door naar de site. Prijs Klik voor actuele tarieven via de roze button door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!