10 toffe buitenspeeltuinen in en om Rotterdam

12 april 2024
Met je kids naar de speeltuin… altijd leuk! We hebben een aantal van onze favoriete speeltuinen op een rijtje gezet. Check voor je gaat wel de website of Facebookpagina van de speeltuin voor de actuele openingstijden per dag.
10 favoriete speeltuinen waar de kinderen heerlijk kunnen spelen
Speeltuin De Torteltuin
Hele jaar bijna elke dag open
Hier kunnen de kids in een mooie groene omgeving heerlijk spelen. Er zijn voor alle leeftijden fijne speeltoestellen. Ook kunnen de kids er skelteren en fietsen over het terrein, terwijl de ouders lekker in de schaduw een oogje in het zeil houden.

Recreatieoord Binnenmaas 
Opent eind maart 
Klimmen, klauteren, draaien, glijden en schommelen, dat doe je in deze speeltuin naar hartenlust. Een leuke en gezellige speeltuin met grote en kleine speeltoestellen.

Speeltuin De Kievit 
Open vanaf 1e zaterdag april t/m 1e zaterdag in oktober
Naast een leuke speeltuin heeft De Kievit ook een zwembad en een kinderboerderij. Er is een speelweide met trampoline, kabelbaan en speelfort en een peuterhoek voor de allerkleinsten.Oranjespeeltuin Barendrecht 
Open midden maart t/m 1 november
Hier vind je speeltoestellen voor alle leeftijden. Van klimtoren tot glijbanen en van kabelbaan tot skelters en fietsjes. Ook is er lekker veel gras om een balletje te trappen!

Speelcentrum Weena 
Het hele jaar door open
Midden in het centrum van Rotterdam vind je deze speeltuin waar kids lekker kunnen klimmen en klauteren, rennen en spelen. Regelmatig zijn er leuke activiteiten voor de kids.

Speeltuin 110 Morgen 
Het hele jaar door open
Midden in de wijk 110 Morgen ligt deze gezellige speeltuin. Er zijn leuk speeltoestellen voor de kleintjes, maar ook de grotere kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Ouders drinken ondertussen een lekker kopje koffie of thee op het terras.Speeltuin Levenslust
Hele jaar door open op woensdag t/m zaterdag
In deze speeltuin valt veel te ontdekken en te doen. Deze grote en mooi opgezette speeltuin in Overschie heeft als thema Rotterdam! Welke iconen uit Rotterdam ontdek jij in de speeltoestellen?

Speeltuin Vreewijk de Vaan
Tijdelijk gesloten
In deze oudste speeltuin van Rotterdam vind je meer dan 16 verschillende speeltoestellen waaronder een kabelbaan en luchtkussen. Voor de grotere kids is er een voetbalveld, ook kunnen ze basketballen en tafeltennissen.Fort Drakensteijn 
Het hele jaar door open
Deze speeltuin dankt zijn naam aan het fort dat bij de ingang staat. Hierin en op een van de vele andere speeltoestellen kun je volop spelen, klimmen en klauteren. Ook is er een water- en zandspeelplaats.

Speeltuin IJsselmonde
Het hele jaar door open
Klimmen, schommelen, ravotten en nog veel meer kun je hier. Ook organiseert de Buurt- en Speeltuinvereniging IJsselmonde veel activiteiten voor de kids, van kinderdisco tot sport- en spelactiviteit.

Kijk voor het complete overzicht van alle speeltuinen hier. Mis je nog een speeltuin in dit overzicht die zéker niet mag ontbreken? Laat het ons weten! Lees ook onze blog met gave natuurspeeltuinen en speelpolders in de regio Rotterdam!

Veel speelplezier!