5 x restaurants met speeltuin én terras in en om Rotterdam

19 mei 2023
Een hapje eten op het terras terwijl de kids spelen in de speeltuin ernaast. Ideaal als ze moeten wachten tot het eten er is of als jullie zelf lekker lang willen natafelen. Hieronder vind je 5 restaurants met fijne speeltuin en terras in de regio.
Bij deze restaurants met terras en speeltuin is het heerlijk verblijven

Toffe restaurants met speeltuin en terras


Lake HouseMet een waanzinnig uitzicht over het water waan je je op het terras van Lake House in recreatiegebied de RotteMeren écht even op vakantie, terwijl de kids zich uitleven in de houten speeltuin naast het paviljoen. Ook de (kinder)menukaart is om van te watertanden.


Restaurant Bergsche PlasNa een wandeling door het Lage Bergse Bos plof je bij dit familierestaurant heerlijk neer op het fijne terras aan het water. De kinderen duiken de naastgelegen natuurspeeltuin Bergse Vallei in of gaan in een van de te huren bootjes het water op. Op de kaart kan iedereen iets lekkers vinden, van salades en soepen tot pannenkoek en saté.


De Vreemde VogelAan de rand van natuurgebied Midden-Delfland in Vlaardingen ligt De Vreemde Vogel. Restaurant, tuincafé, kinderboerderij, (natuur)speeltuin, pizza-oven, moestuin, winkeltje, hangmatten, vuurplaats, roeibootje, speelveld…. wat is er hier eigenlijk niet? Het mooie terras ligt aan het water en kijkt uit over het terrein, waar ook nog een heel bijzonder buitenhotel te vinden is. Al eens in een raket geslapen? 


De BuytenhofMidden in de natuur in Rhoon ligt deze zorgboerderij met Theeschenkerij. Op het terras heb je een mooi uitzicht op de boomgaarden en de moestuin. Voor de kids is er veel te doen. Ze kunnen spelen met de boerderijdieren en in de afgesloten speelwei - met tractorbaan! -, de boer helpen en in het voorjaar veldbloemen plukken in de pluktuin.


De KoningshoeveOuders en kids van alle leeftijden hebben bij deze hotspot veel plezier. Binnen is een kleine-gastenhoek en kan worden geflipperd. Buiten spelen ze volop in de speeltuin, op de trampoline en op de skelterbaan! Maar niet voordat ze iets lekkers hebben uitgekozen van de Kleine-Gastenkaart. Ook heel tof: in de zomer kun je dwalen door het naastgelegen maisdoolhof Labyrint van de Koning!

Deze lijst blijven we aanvullen met nog meer hotspots met terras en speeltuin. Weet jij nog een adresje in de regio Rotterdam dat in deze lijst écht niet mag ontbreken? Mail het naar rotterdam@kidsproof.nl

Veel plezier!