Ideeën voor leuke themafeestjes thuis

8 januari 2023
Ga je binnenkort een kinderfeestje organiseren en vier je dat graag thuis? Een feestje in een bepaald thema is dan een leuk idee! Wat dacht je van een high tea party, een dierenfeestje of een discofeest? En hoe kan je dat thema dan invullen? We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Allemaal met bijpassende uitnodiging!
Dit zijn leuke themafeestjes voor thuis
Fotoshootfeestje
Na een chic taartje en een glaasje kinderchampagne gaan de fotomodellen eerst aan de slag met het versieren van een fotolijstje. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de foto. Denk hierbij ook aan accessoires als zonnebrillen, petten, hoedjes, sjaals, sieraden, haaraccessoires en make-up. Dan kan de fotoshoot beginnen! Maak van alle feestgangers apart (en natuurlijk ook van allemaal samen) een mooie glamourfoto. In het zelf versierde fotolijstje kan deze als aandenken mee naar huis!High tea party
Gezellig met z’n allen genieten van allerlei zoete en hartige lekkernijen is al een feest op zich! Helemaal als jullie de sandwiches voor de high tea eerst zelf hebben gemaakt en de cupcakes of taartjes mooi hebben versierd. Daarna gaat iedereen aan tafel om al het lekkers op te smikkelen.

Discoparty!
De genodigden worden verwelkomd op de rode loper die voor de deur ligt. Binnen hangen discobollen te schitteren en hebben de lampen gekleurde lampjes. De kids gaan eerst een wit t-shirtje versieren met glitters en textielstiften en daarna aantrekken. Als je blacklight hebt, is het effect helemaal top! Een karaoke-set is ook heel leuk om erbij te hebben en goede muziek toegespitst voor de leeftijd van de kids is natuurlijk onmisbaar. En dan dansen maar, eventueel met een danswedstrijdje.Dierenfeestje
Er zijn allerlei leuke dierenspelletjes die je in dit thema kunt bedenken. Zoals een raadspelletje Welk dier doe ik na, Ezeltje prik en Olifantentikkertje (met een hand aan de neus en arm eronderdoor als een slurf en daarmee proberen iedereen te tikken). Uitgespeeld? Dan kunnen er dierenmaskers worden geknutseld. Ook leuk is om de kinderen als dieren te schminken. Als aankleding van het feestje kun je alle dierenknuffels die er in huis zijn neerzetten voor een gezellige feestbeestenboel! Overigens past ook een uitstapje naar de kinderboerderij helemaal in dit thema.

Heksenfeestje
Een heksenfeestje is natuurlijk niet compleet zonder heksenhoed en toverstaf. Die zijn leuk voor de kinderen om te knutselen. Op het feestje wordt toverdrank (limo) geschonken en kan er heksensoep gemaakt worden. Ook een bezemsteelestafette is spannend1 Voor de afwisseling kun je een mooi verhaal voorlezen, natuurlijk over een heks.Piratenparty
Zodra alle kinderen op het feest zijn, worden ze eerst allemaal omgetoverd tot piraat. Met theedoeken of grote zakdoeken maak je eenvoudig piratenhoofddoeken. Ooglapje schminken en het feest kan beginnen; de zoektocht naar de schat. Leuk én spannend is een speurtocht. Hierbij verspreid je briefjes met een opdracht en een aanwijzing waar de schat kan liggen door je huis. Ook leuk in dit thema is een schatkistje of een piratenzwaard knutselen, die de kids na afloop mee naar huis nemen.

Wij maakten de uitnodigingen op Greetz.nl. Op deze site kun je heel eenvoudig én niet duur je uitnodigingskaarten op maat maken met je eigen foto’s en teksten. Zo kun je de uitnodiging dus ook helemaal in het thema van je feestje maken. Dan is dat al meteen duidelijk én kun je vragen of iedereen in het thema verkleed naar het feestje komt!

Veel plezier met het organiseren én vieren!