Te gekke skateplekken in de regio Rotterdam

6 maart 2017
Hou je van skaten? Kijk dan eens in dit overzicht van te gekke skateplekken in de regio Rotterdam!
Skatefans kunnen met onderstaand rijtje hun skatehart ophalen. Hup, rollers onder en gaan!

Outdoor

Westblaak
Dit skatepark in de middenberm van de Westblaak is ontworpen door skaters zelf. En dat is te zien aan het coole en urban ontwerp. Hier vind je diverse mooie ramps, de ene hoger en lastiger dan de andere. Je kunt er heen met je skates, skateboard, hooverboard en BMX! 




Skatepark Lansingerland
Het grootste skatepark van de Benelux ligt in het Annie M.G. Schmidtpark in Lansingerland. Op maar liefst 900 m2 kun je je hier uitleven. Leuk is dat de jeugd het park zelf heeft ontworpen, het mooie ontwerp is dus helemaal afgestemd op de wensen van de gebruikers!   




SchiePlaza
Dit skatepark ligt op een unieke locatie: op het tunneldak van de metro in het centrum van Schiedam. Het park is geinspireerd op het China Banks Skatepark  in San Francisco en is best een pittig downhill park. Durf jij?  




Kralingse Plas
Geen skatepark maar wel een leuke skateroute is een rondje om de Kralingse Plas. Mét prachtig uitzicht over de plas en een aantal leuke plekken om even te chillen tijdens je tochtje. 


Binnen

Skateland
In de voormalige koffiefabriek van Nestlé zit dit 2.600 m2 grote indoor skatepark. Het park is onderverdeeld in een skateboard park, een inline park, minirampcombi en een kiddeiland voor de minder geoefende skaters. Ook kun je hier lessen volgen en worden er regelmatig clinics georganiseerd.  



Skate Fever

Op deze indoorrolschaatbaan kun je op lekkere muziek je rondjes rollen! Je kunt rollerskates huren of je eigen rolschaatsen meenemen. Ben je nog niet zo goed op rollers of wil je flitsende trucs leren? Er worden hier ook skatelessen gegeven. Regelmatig vind er een Kids Roller Disco plaats!



Materiaal en les

RSI The Attraction
Skatespullen nodig? Bij RSI The Attraction op de Witte de Withstraat kun je terecht voor rolschaatsen, skates, skateboards en stuntsteps. Ook vind je hier kleding en footwear, HEELYS en snowboards. De winkel is al jaren een begrip in Rotterdam én een pionier op het gebied van funsports in Nederland.




Ouiji Boards
Leren longboarden kun je bij Ouiji Boards in Kralingen. Ze geven beginnerslessen, maar ook semi-gevorderdenlessen. Als beginnende longboarder leer je hoe je veilig met de longboard kunt omgaan. eenmaal onder de knie ga je aan de slag met trucs, dancing, snelheid  en afstand. Iets voor jou?