Bibliotheek RotterdamTerug naar het overzicht

Dé plek om boeken, cd's en dvd's te lenen, maar ook voorstellingen bezoeken, workshops volgen en meer!

De bibliotheek heeft een grote collectie aan boeken, e-books, cd's en dvd's. Maar je kunt er veel meer doen.

Er zijn computers waar je gebruik van kunt maken om bijvoorbeeld te internetten, maar ook kun je aanschuiven bij Peutervoorlezen (2-4 jr). Kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen aan Slimme Biebkids, waar ze de geschiedenis induiken en iedere week iets leren over een ander tijdperk. Mét leuke quiz aan het eind! Bij Boekplezier luisteren kinderen naar een spannend, vrolijk of grappig verhaal en gaan daarna zelf aan de slag met bijvoorbeeld een knustelwerkje over het verhaal maken of een (taal)spelletje of proefjes doen.   

Iedere woensdagmiddag kun je met je kind naar het voorleeshalfuurtje (4-8 jr) in de Centrale Bibliotheek en in diverse vestigingen, zoals Nesselande, IJsselmonde, Lombardijen, Schiebroek en Ommoord. Check de voorleestijden op de website.

In de Centrale Bibliotheek in het centrum van Rotterdam kun je zelfs naar leuke voorstellingen kijken in een heus theater! Regelmatig zijn hier voorstellingen voor kids van verschillende leeftijden.

Ook vind je in de Centrale bibliotheek de Erasmus Experience, een interactieve expositie waar je ontdekt waar de beroemde Rotterdamse Eramus over schreef en mag je je mening geven over vragen als 'Mag iedereen altijd alles zeggen? 

In een bibliotheekvestiging in de buurt kunnen kinderen terecht voor leuke Maakworkshops (8+) zoals het Uitvinderslab. Hier maken ze kennis en gaan aan de slag met wetenschap en techniek.

En wist je dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van Bibliotheek Rotterdam? Als je lid wordt, krijg je korting op diverse activiteiten en kun je heel veel materialen lenen!

Klik voor meer informatie over de bibliotheek en alle activiteiten voor kinderen op de roze button.

Lekker uit eten in Rotterdam met de kids? Kijk op Kidsproof.nl voor een overzicht van kindvriendelijke restaurants!

 

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110
3011PV Rotterdam
Openingstijden

Kijk op de website van de bibliotheek voor de openingstijden van alle vestigingen in de regio.

Prijs Lid worden van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Voor de voorstellingen moet je kaarten kopen. De prijzen staan bij de betreffende voorstellingen vermeld. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga mee met Apollo!

Ga mee met Apollo!

Een groep vrienden droomt ervan een geweldige band te worden. Als de mysterieuze Raaf aansluit, ontstaat het plan om een concert te geven… op de maan! Gaan jullie met Apollo (6+) en het Rotterdams Philharmonisch Orkest op 14 april in de Doelen mee de hoogte in?

Met vrolijk voorprogramma