icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters
icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters

Superstraat!Terug naar het overzicht

Neem een kijkje in Superstraat, dé kinderexpo van Rotterdam in het Wereldmuseum!
In de gave tentoonstelling van het Wereldmuseum 'Superstraat' ontdek je dat je Rotterdam niet uit hoeft om de wereld te leren kennen. Alle buren in Superstraat staan symbool voor de vele culturen die Rotterdam rijk is. Want in een stad met meer dan 170 nationaliteiten ben je als inwoner daarvan sowieso één ding: een wereldburger!

Kom lekker binnenkijken bij deze buren en maak kennis met de verhalen van deze bijzondere straat! Superstraat is dé veilige oefenplaats voor de 1,5 meter samenleving. Test bij de buren in de straat hoe jij het doet in deze huidige samenleving.  

Het is burendag in Superstraat en iedereen vanaf 6 jaar is welkom! Ga mee op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste buurtnieuwtjes. Hij heeft goed nagedacht over veilige maatregelen en een Buurtparcours uitgezet.

Snuffel in Aga’s nieuwe winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning. Bouw bij Meryem aan een schone stad en leer bij Rodney alles over de kleurrijke kostuums van het zomercarnaval. Ontwerp hier meteen je mooiste carnavalskostuum voor 2021!

Aan het eind van het programma is er de Grote Buurt Quiz! Ben jij de 1,5 meter-kampioen?

Voor meer info en tickets klik je op de roze button.

Like Kidsproof Rotterdam op Facebook voor nog meer leuke tips, uitjes en activiteiten!

Wereldmuseum

Willemskade 22-25
3016 DM Rotterdam
Openingstijden Zie de website voor meer info. In de zomervakantie elke dag geopend! Prijs Zie website. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste zomervakantietips!

De leukste zomervakantietips!

Voor iedereen die deze zomer in de regio Rotterdam verblijft, voor vakantie of thuis, hebben we de leukste vakantietips en dagjes uit verzameld! Jullie kunnen er de hele zomer mee vullen!
Fijne zomervakantie!

Naar de vakantietips