22x een knallend Oud & Nieuw

20 december 2022
Hebben jullie Oud & Nieuw dit jaar gezellig thuis met het gezin gepland? Met deze 22 tips voor thuis maak je er zeker een gezellig feestje van met de kinderen.
Tips voor een knallend oud & nieuw
1. Koop (voor elk kind) een confettipopper en sterretjes als een soort van vuurwerk om 00.00 uur.

2. Geen Oud & Nieuw zonder disco. Maak van te voren een playlist met de favoriete nummers van het hele gezin.

3. Maak eetbare vuurpijlen. Denk bijvoorbeeld aan snoeppijlen van spekjes of hartige pijlen met worstjes.

4. Sluit het jaar af met Kletspraat. Druk onze Kidsproof Kletspraat - Oud & Nieuw versie af, knip de kaartjes uit en stop ze in de pot. Om en om een kaartje eruit kiezen en kletsen maar. 5. Schrijf samen je goede voornemens op voor volgend jaar. Gebruik bijvoorbeeld deze printable daarvoor. Tip: Berg de uitkomsten op bij je kerstspullen, dan vind je ze volgend jaar vanzelf weer!

6. Laat iedereen een spelletje uitkiezen en maak er een gezellige spelletjesavond van.

7. Maak er een echt feestje van met bonte avond. Kies je favoriete liedje uit voor een toffe dansact, trek verkleedkleren aan voor een grappig toneelstuk of ben de moppentapper van de avond.

8. Maak je eigen kindercocktail om mee te proosten om 00:00 uur. Of als je nog jongere kinderen hebt, doe om de normale bedtijd een kinderproost.

9. Een echt spelletje voor een familieavond thuis is 30 seconds junior. In teams speel je tegen elkaar en probeer je in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te omschrijven en te raden.

10. Wil je samen met familie of vrienden een spelletje spelen? Dan is Kahoot de oplossing. Maak een online quiz en strijd tegen elkaar op afstand. 

11. Maak alvast een Happy Newyear-filmpje met je gezin en stuur dat na middernacht naar al je vrienden en familie. 

12. Oud en nieuw kan natuurlijk niet zonder olliebollen en appelflappen. En hoe leuk is om deze zelf te maken.

13. Luid het jaar in met een hoop potten en pannen kabaal. Ga je knallend het nieuwe jaar in.

14. Maak je eigen oudejaarsconference in huis. Laat iedereen uit je gezin overdag een korte speech /presentatie /hoogtepuntenverhaaltje voorbereiden en draag die ‘s avonds aan elkaar voor.
 
15. Doe een dobbelspel. Zoek allemaal spulletjes in je kamer die je niet meer nodig hebt/maak mooie tekeningen/lieve briefjes /lekkere baksels en pak die mooi in. ‘s Avonds dobbelen maar. 16. Zo snel mogelijk het nieuwe jaar in: ga lekker buiten rennen

17. Tel af tot het nieuwe jaar met de special countdown filmpjes op youtube en netflix (en dat kan natuurlijk ook prima om 20:00 uur 😉)

18. Maak afteltasjes voor de kinderen vanaf de middag met daarin een knutsel, spelletjes, ingrediënten om hapjes te maken etc. Elk uur mag er weer een tasje open!

19. Maak een vuurwerk schilderij door een wc rolletje in te knippen, duw de strookjes naar buiten, doop ze in de verf en stempelen maar!
 
20. Wil je graag een nieuwjaarsduik? Doe deze dan eens in bad. Zeker te weten dat hierbij gelachen wordt.

21. Heb je zin in een knus avondje? Ga dan met de kids in het bed van mama en papa tot dat het 00.00 uur is. Of sleep alle matrassen naar beneden en slaap gezellig met zijn allen in de woonkamer.

22. Mijn kinderen zijn er dol op: marshmallows roosteren bij een kampvuur. Ook echt iets om te doen tijdens oudjaarsavond.


We wensen jullie heel veel goeds in 2023. Dat we maar weer volop kunnen genieten van alle mooie uitjes en activiteiten die er in Twente zijn.

Happy New Year!

Liefs Lotte