7x favoriete spelletjes voor kinderen

12 april 2020
Hier thuis zijn we gek op spelletjes! Zeker nu we door het coronavirus zoveel uren binnen doorbrengen. Misschien tijd om de spelletjeskast eens uit te breiden? Onze collega Maud deelde haar 7 favoriete kaartspellen voor kinderen die óók nog eens makkelijk te bestellen zijn via partnersite Bol.com.

1. Vlotte geesten (vanaf 4 of 6 jaar)

Mijn persoonlijke favoriet! Een spelletje waarbij je scherp moet blijven. Op de kaart staat een afbeelding van 2 figuren in combinatie met 2 kleuren. Het voorwerp met de figuur én de kleur die er niet op staat moet je pakken. Snel... anders is iemand je voor! Een hilarisch spel voor 6+, dat nooit verveeld. Mijn zoon van 5 wint regelmatig haha! PS: er is ook een junior versie vanaf 4 jaar.



2. Good old: Skip-bo (vanaf 4 of 7 jaar)

Skip-bo is een echte klassieker. Het blijft elke keer weer leuk om dit spel te spelen. Soms ga je als een trein, soms zit het tegen, maar altijd zorgt het voor veel plezier. Erg leuk voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Het is te vergelijken met het spel Ligretto (zie hieronder). Ook voor Skip-bo is er een junior variant vanaf 4 jaar.



3. Diamoniak (vanaf 4 á 5 jaar)

Met dit spel moet je zorgen dat je zo snel mogelijk een kasteel van 1 kleur bij elkaar spaart. Je bepaalt zelf hoe lang je door gaat met jouw beurt, maar als de heks komt.... dan ben je af! Weet jij te stoppen voordat de heks zich aanmeldt? Een spannend spel dat vooral meisjes vanaf 5 jaar erg leuk vinden.



4. Batasaurus (vanaf 5 jaar)

De spelletjes van Djeco zien er niet alleen altijd erg mooi uit, ze zijn ook leuk. Vooral jongens die gek zijn van dino's zullen smullen van dit uitdagende spel. Er zit een 'memory-element' in en je moet battelen met je tegenstander. Wie heeft de sterkste dino? Die wint de battle. Onthoud dus goed waar jouw sterke dino's liggen!



5. Djeco memory - bingo (vanaf 2 jaar)

Voor de kleintjes is deze combinatie van memory en bingo een leuk spel. Bij ons verveeld het nooit! Bovendien heeft het spel een prachtige vormgeving én is het van dik karton gemaakt is. Zo blijft het ook lang mooi!



6. Ligretto (vanaf 8 jaar)

Dit kaartspel lijkt een beetje op Skip-bo, maar is toch weer een beetje anders. Het is simpel om te spelen, je telt gewoon van 1 tot 10 en je mag alleen dezelfde kleur op elkaar leggen. Dit spel vraagt snelheid, combinatie- en reactievermogen. Ben jij sneller dan je tegenstander?



7. Monopoly deal (7+)

Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat Monopoly een leuk bordspel is. Maar we beginnen er zelden aan, want het duurt vreselijk lang. Daar is nu een te gekke variant op gekomen: Monopoly deal. Het is een kaartspel en je speelt het erg vlot (afhankelijk van het aantal spelers ongeveer 10 tot 15 min per spelletje). Het is bijzonder vergelijkbaar. Je handelt tot je als eerste 3 volledige straten hebt. Het spel loopt altijd verrassend af. Let op: zeer verslavend… en zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb ;) PS: we konden alleen de Vlaamse versie vinden op Bol.com.



Wil je vaker leuke tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Veel plezier met spelen!
Lotte