Carnaval: 14x tips om het thuis te vieren

30 januari 2023
Uiteraard vieren we carnaval het liefst met een heel gezelschap, bijvoorbeeld door de mooiste carnavalsoptocht in de regio te bekijken. Ben je niet zo van de drukte? Vier carnaval dan gewoon thuis! Wil je weten hoe? Check onderstaande 14 tips!
Carnaval thuis vieren

Confetti maken

Pak de perforator uit de kast en ga aan de slag met gekleurd papier, oude kranten en tijdschriften. Dat wordt gave confetti!

Polonaise door huis en tuin

Hossen doen we allemaal tijdens Carnaval. Het voordeel van de polonaise is dat het écht overal kan. Dus waarom niet gezellig met het hele gezin door het huis, van boven naar beneden en in de tuin. Misschien willen de kinderen uit de straat wel meedoen. Dan kun je de polonaise nog langer maken!

Verkleden

Kies je voor de tijger, Hulk, Spiderman, een eenhoorn of toch liever prinses. Het mooie van Carnaval is dat je alles kunt zijn wat je maar wilt!

Schminken

Bij een mooie outfit hoort natuurlijk ook gave schmink op het gezicht! Nu maar hopen dat mama (of papa) een beetje handig is met de schminkkwast... Inspiratie nodig? Klik hier!Cakejes maken of bestellen

Duik samen de keuken in en maak de mooiste Carnavals cakejes, taartjes en cakepops! Of bestel deze lekkernijen bij een lokale bakker!

Playbackshow

Schitteren op het podium! Kies je favoriete lied en laat deze tijdens een spectaculaire show horen aan je publiek. Hoe gaaf, jullie eigen mini-playbackshow. Natuurlijk komen de ouders ook aan de beurt. En wie is de showmaster?

Knutsel een carnavalsslinger

Versier het hele huis in de Carnavalskleuren van jouw stad of dorp! Je maakt de versiering nog specialer door een eigen Carnavalsslinger te knutselen. Knip driehoeken uit gekleurd papier en maak op elke driehoek een mooie tekening. Niet vervolgens de driehoeken aan een mooi lint. Óf knip strookjes papier en maak deze als rondjes aan elkaar vast. Tadaaa!

Friettafel

Van al dat dansen en springen krijg je natuurlijk enorme trek. Leg een plastic wegwerpkleed (of vershoudfolie) over de tafel en gooi de tafel vol met friet, snacks én sausjes! Hmmmmm, aanvalluh!

Ontwerp je eigen onderscheiding 

Iedere stadsprins heeft zijn eigen onderscheiding, die wordt uitgedeeld aan de hofhouding en bekenden. Zet je creatieve pet op en ontwerp met potloden, stiften of verf je eigen onderscheiding!

Maak je eigen praalwagen

Versier je fiets, skelter of de auto van papa of mama en maak je eigen praalwagen! Als de buurjongens en -meisjes dit nou ook doen, kun je een optocht door de wijk houden.Bedenk je eigen Carnavalsfamilienaam

In de Carnavalsperiode heeft elke stad en elk dorp zijn eigen Carnavalsnaam. Hengelo is Windbuulstad, Oldenzaal is Boeskoolstad, Ootmarsum is Siepelstad en ga zo maar door! Welke Carnavalsnaam bedenken jullie voor het gezin of voor de straat?

Uitbeeldspel

Leuk spelletjes doen! Laat ieder een beroep of dier op een papiertje schrijven. Doe de papiertjes in een schaal en hussel alles door elkaar. Kies om de beurt een papiertje en uitbeelden maar! Wie raadt het als eerst goed?!

Versier de stoep met stoepkrijt

Binnen is alles al versierd en nu maken we er buiten ook een feestje van. Pak je stoepkrijt en versier de stoep met de mooiste carnavaleske kunstwerken.

Optocht door de straat

Hoe gaaf is dit! Kies allemaal een instrument uit, pak je versierde fiets of skelter en ga met je mooie verkleedpak en je geschminkte gezicht de straat op! Lekker hossen en zingen door de straat met het hele gezin! Dit wordt lachen!

Foto inlijsten

Deze carnaval wordt er (weer) een om nooit meer te vergeten. Dus is het tijd voor een foto! Maak een selfie met het hele gezin en knutsel er een mooi lijstje omheen met je zelfgemaakte confetti.

Heel veel plezier met elkaar! Alaaf!

~ Lotte ~


Ben jij toch liever onder de mensen en kijk je graag naar de mooiste praalwagens? Check hier waar de leukste carnavalsoptochten zijn:

Naar de website