7x eropuit met kinderen in Oldenzaal

3 april 2024
Wist je al dat Oldenzaal onwijs veel te bieden heeft voor gezinnen met jonge kinderen? Wat te denken van een torenbeklimming of een interactief museumbezoek? Wij hebben de leukste tips voor een dagje Oldenzaal voor jou op een rijtje gezet.
Plechelmustoren vanuit de Palthetuin

Fruit plukken

Hoe groeit (zacht) fruit? Dat kun je de kinderen op een speelse manier leren bij fruitboerderij ’t Düvelshöfke. Bij deze landwinkel en fruitboerderij aan de rand van Oldenzaal, verkopen ze namelijk niet alleen de lekkerste zomerse fruitsoorten, je mag het er ook zelf plukken als het seizoen daar is. In de winkel neem je een emmer of bakje mee, die je in de pluktuin kan vullen met je lievelingsvruchten. Als je het bakje vol hebt, wordt deze gewogen en betaal je voor dat wat je meeneemt. In de winkel zijn nog veel meer leuke streekproducten verkrijgbaar. Tip: je kunt hier ook je eigen veldboeketje plukken!

Bezoek de familie Palthe

Weet jij wat er met de gouden haarspeld van Gulia gebeurd is? Met de speciale museumapp kan jij het geheim achter deze verdwijning oplossen. Vraag bij de balie van museum Het Palthe Huis om het speciale koffertje. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het mysterie op te lossen. Voor alle nieuwsgierige én leergierige kinderen organiseert het Palthe Huis ook regelmatig kinderrondleidingen of je kunt proberen te ontsnappen uit de escaperoom. Genoeg te doen en beleven in dit museum! Lees ook eens de blog van onze kidsproofreporters >>>

Plechelmustoren beklimmen

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek! Vanuit het Lood'n Bönneke heb je prachtig uitzicht over Oldenzaal. Tijdens de beklimming word je uitgebreid geïnformeerd over de 800 jaar oude toren. Daarnaast krijg je informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria klok uit 1493 en natuurlijk de nieuwe Plechelmusklok!

Wie zoet is...

...krijgt wat lekkers van Zoete Kruimels! Ga jij voor een lekkere cupcake, een verrukkelijke brownie of toch die overheerlijke tartelette? Neem gezellig even plaats aan een van de tafeltjes binnen of buiten voor een vers kopje koffie en een glaasje ranja.

Dieren aaien

Wij bezoeken regelmatig de plaatselijke kinderboerderij de Höfte. Vooral wanneer er kleine geitjes en biggetjes geboren worden. De bokjes worden steeds brutaler en de kleine biggetjes zijn onwijs nieuwsgierig. Uiteraard moet er binnen altijd even gezellig met de konijntjes geknuffeld worden en krijgen de cavia's even wat aandacht. Er staan meerdere picknicktafels en er is een hele toffe speeltuin, dus neem lekker een kopje koffie of een glaasje ranja mee. Lees ook de blog van Elke >>

Speelbos het Hulsbeek

Of het nou mooi weer is of niet, in het speelbos op Het Hulsbeek kun je altijd terecht om de kinderen even uit te laten razen. Vanaf P1 loop je het Hulsbeek op, waar het klimbos eigenlijk meteen van start gaat met een touwbrug over het water. Aan de linkerkant vind je eerst een waterspeeltuin met daarachter een fantastisch aangelegde route door het klimbos. Hier kunnen de kinderen zich als een ware Tarzan of Jane uitleven. Het pad loopt via de kabelbaan het bos in en leidt je over het water via bruggetjes, paaltjes, touwen, tunnels, glijbanen en schommels. En daarna lekker even een hapje eten bij...

Pannenkoeken eten

Aan de rand van Het Hulsbeek bevindt zich (pannenkoeken)restaurant Klein Afrika. Compleet met speeltuin én naastgelegen kinderboerderij! Terwijl de kinderen zich hier uitleven in de speeltuin, kun je zelf lekker genieten van een aperitiefje. Na het eten nog even een rondje langs de dieren en het uitje is geslaagd voor iedereen.

Veel plezier in het Stedke van Plezeer!
Liefs Lotte