Maak je eigen feestkrans!

11 februari 2020
Met een kinderverjaardag én carnaval in het vooruitzicht besloot blogster Elke van BLOGbyElke maar eens een poging te wagen een feestelijke krans in elkaar te knutselen. Het resultaat mag er zijn! Wij vroegen haar hoe ze deze vrolijke DIY had gemaakt.

Al een aantal jaren hangt er bij ieder feestje een krans aan de voordeur van mijn schoonzus; een mooie vrolijke gekleurde krans met ballonnen. Deze feestelijke welkomstgroet stond ook al eventjes op mijn lijstje. Met carnaval én Jets verjaardag in het vooruitzicht moest het er deze week van komen. Als voorbereiding op een uurtje fröbelen met ballonnen bracht ik een bezoekje aan (my favourite) de Action. Met twee grote shoppers (Onder het motto ‘het is zo lekker goedkoop hier!’) verlieten we het pand in Denekamp.

Benodigdheden voor de feestelijke krans:

  • Ronde strokrans van 30 cm doorsnede
  • 2x zak van 50 grote ballonnen
  • 1x zak met feesttoeters
  • Breed lint in felle/feestelijke kleuren inclusief ‘toefjes’
  • Zakje met veren
  • Knopspelden (eventueel met vrolijke kleurtje)
  • Lampjesslinger ‘It’s party time’


Mijn eerste poging om een krans te maken viel in duigen. Omdat ik geen knopspelden gevonden had, probeerde ik het met een lijmpistool. Helaas bleven de ballonnen die ik gekocht had niet plakken op de krans. Zodra de lijm droog was vielen ze er weer af. Snik! De tweede poging met de inmiddels gevonden knopspelden verliep gelukkig helemaal perfect.


Om het stro van de krans weg te werken heb ik de grote ballonnen over de krans gelegd (om en om met tuitje boven/ onder) en per twee vastgezet met de spelden. De binnenkant van de krans heb ik met dubbelgevouwen (niet heel netjes hoor!) ballonnen versierd. Deze dubbelgevouwen ballonnen heb ik ook gebruikt om de rest van de krans verder te versieren. Met het bevestigen van de toeters kreeg de krans zijn feestelijke touch. Ik stak er telkens een aantal bij elkaar (groepjes maken – geleerd van Rob de tuinman) met de blaastuit in verschillende richtingen.


De veren maakte ik per drie vast met een plakbandje zodat ik door dat  plakbandje weer een knopspeld kon steken. Hierna maakte ik van de brede linten een slinger (aan de onderkant) en stak ik her en der wat gekrulde linten tussen de ballonnen. Als kers op de taart voegde ik de toefjes (uit zo’n pakketje met linten) aan de krans toe.

De lampjes met de tekst ‘It’s party time’ maken onze feestelijke voordeur compleet. Maar … deze slinger mag pas aankomende zondag bevestigd worden. Die dag vieren we de verjaardag van onze enige echte eigen JARIGE JET.

Feestelijke groet,

Elke