• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Iedereen kan het maken bij het Maker Festival Twente!

12 april 2024
Met een meerdaags festival in Enschede (2 t/m 5 mei) en Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei) belooft het Maker Festival Twente (MFT) weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden.
Maker Festival Roombeek

Meerdaags festival in Roombeek Enschede

Bezoek van 2 tot en met 5 mei hét meerdaags Makerfestival in Roombeek. Ontdek en probeer de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen. Doe mee met de Kijk- en DoeLabs. En onderzoek hoe kunstenaars werken. Het allerleukste: jullie kunnen zelf overal aan mee doen!

Experimenteer in het MaakLab met de nieuwste Make-It techniekkits. Leer in het FotoLab hoe je een AI afbeelding maakt. Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren. Ontwerp je eigen avatar in het mobiel OntdekkingsLab Avatopia. Ontwerp een textielsticker in het EnschedeLab. In het RobotLab programmeer je een sportieve robot op een echt voetbalveld. Of maak een 360 graden film in het FilmLab.

 


Ook buiten gebeurt er heel veel. Laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer. Maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek. Of graaf je eigen kuil in het GraafLab. Bezoek het WaterLab om in het kader van de Twentse waterweken allemaal verschillende proefjes te doen.  
Dan hebben we het PannenkoekenLab, Expolab en Kennislab nog niet eens genoemd!

Van al die activiteiten kun je gelukkig ook even bijkomen in het fijne Tetem Café met een kopje koffie. Een lekker hapje haal je bij de foodtruck op het terras.

 

Maakdag Festivals on tour door Twente | Wat kun je allemaal DOEN?

Naast het meerdaagse Maker Festival in Enschede gaat (een deel van) het festival on tour door Twente. Vorig jaar een groot succes, dus dat smaakt naar meer! In de bibliotheek, het museum of kulturhus bij jou in de buurt ga je experimenteren met nieuwe technieken. Laat je creativiteit de vrije loop.

Tijdens de Maakdag ontdek je in verschillende labs wat jouw talenten zijn. Zo leer je ook allerlei nieuwe technieken en technologieën. Je kunt onder andere mee doen met het MaakLab met de nieuwste Make-It techniekkits, het FilmLab en het RobotLab. 

Er is meer! Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab. Allemaal gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Laat je inspireren door lokale makers in het KunstLab of KennisLab. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. Gewoon bij jou in de wijk! Laat je aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren?

Wat als je niet zolang wilt wachten?

Snap ik. Is ook aan gedacht! In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen is er een uitgebreid randprogramma voor alle leeftijden. Tot 30 april kan je in Enschede (en in de rest van Twente) bijna elke dag iets beleven en of ergens aan meedoen.

Neem alvast een kijkje op de website om volledig in ‘the maker-mood’ te komen. Daar staan ook alle data en locaties van de Dagfestivals in Twente. Het uitgebreide randprogramma én het complete programma van het meerdaagse Maker Festival in Enschede.

Data:
2 t/m 5 mei 12:00-17:00 uur: Festivalterrein Tetem (Roombeek Enschede)
1 t/m 31 mei (tijden verschillen per locatie): Elke Twentse gemeente (voor data klik op onderstaande link)

Naar de website