• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Mmmmmmmmmmm ijsjes van de IJskuip

3 juli 2022
Op van die zonnige dagen wordt er bij ons in de tuin tot bedtijd gespeeld, gelachen en ook gegeten. Vooral de ijsjes zijn in trek bij onze meiden. Van heerlijk softijs tot dubbellikkers en eigengemaakt waterijs. Onze meiden zijn er dol op!
Ijsje eten en spelen bij de IJskuip
Gelukkig komt het betere weer er weer aan en trokken we er zondagmiddag op uit. De temperatuur was helaas nog niet super aangenaam, maar ook met een jas spelen onze meiden graag buiten. Onze eerste stop deze middag was schaapskooi Stroothuizen in Denekamp. De lammetjes begroetten ons enthousiast, maar na een aai over hun bol waren de meiden meer geïnteresseerd in het speeltoestel op het terrein.Terwijl ze de glijbanen uitprobeerden zaten wij knus met elkaar op het overdekte terras. Voor de koukleumen onder ons lagen er al dekentjes klaar. De meeste mensen namen trouwens plaats binnen bij de kachel die gezellig brandde. Na nog een korte wandeling langs de schapen en lammetjes reden we verder naar onze volgende bestemming.

Via via hadden we gehoord van een mooi plekje aan het kanaal in Noord-Deurningen: de IJskuip. Deze ijsboerderij heeft niet alleen heerlijk ijs, maar ook prachtig aangelegde speeltuin met glijbaan, kabelbaan, springkussen en een voetbalveldje. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de meisjes achter de koeling. Onze meiden gingen zonder twijfel voor een bolletje smurfenijs. Zelf deden we ons tegoed aan een bolletje snikkersijs. We namen plaats op het terras. Een lastig momentje voor onze ijsliefhebbers; die speeltuin zag er ook geweldig gaaf uit! In no-time hadden ze hun ijsje op. En met blauwe monden van het smurfenijs hebben ze zich uitstekend vermaakt in de speeltuin.Op het terrein zijn ook de boerderijdieren te bewonderen. Achter het voetbalveldje stonden de koeien te eten. Hun voer was zojuist door onze meiden vakkundig aangeschoven met de trekkers die op het terrein staan. Geweldig om te zien hoe twee blonde grietjes op de traptrekker (met voorlader en giertank) hun rondjes rijden bij de koeien en helemaal opgaan in hun spel; boertje spelen. Het kostte enige moeite om het terrein te verlaten. De oudste wilde nog 1x op de glijbaan, de jongste nog 1x op de kabelbaan…

Na 6x ‘dit is echt de laatste keer hoor mama’ stapten we in de auto op weg naar huis. Maar we moesten wel plechtig beloven om nog een keer weer terug te gaan naar deze ijsboerderij. De IJskuip is wat ons betreft een aanrader waarbij lekker ijs & speelplezier zorgen voor een geslaagde middag! Wij komen zeker terug!

Groetjes Elke (gastblogster)