OERRR gezellige wandeling ontdekt bij de Stroper

4 maart 2020
Na een hele fijne week luieren in de kerstvakantie én twee Kerstdagen met volop eten waren Elke en haar gezin afgelopen zondag wel toe aan een beetje beweging. De meiden houden van wandelen in het bos. Ze klimmen en klauteren graag van boomstam naar boomstronk. Omdat Juul alleen maar ‘ZELLUF’ wil lopen, zoeken ze tegenwoordig wat vaker naar korte ommetjes.

De OERRR tocht vanaf pannenkoekenhuis de Stroper hadden we al eens voorbij zien komen, maar nog nooit geprobeerd. Tot afgelopen zondag.

Als lid van Natuurmonumenten kun je voor €2,50 ‘De tocht van OERRR’ kopen bij de Stroper. Naast een routekaart met handige (kindvriendelijke) tekening én een omschrijving bij zeven punten op de route krijg je na afloop ook een glaasje ranja voor ieder wandelend kind.

Jet nam gewapend met kaart het voortouw. Die leidde ons al gauw richting het eerste bijzondere punt: het Mariakapeltje. Trots las ze alle informatie over dit kapelletje voor bij het OERRR routebordje. Via het bospad kwamen we uit bij een ‘kiekmomentje’. Omdat het ‘s nachts gevroren had, was het veld nog helemaal wit. Een prachtig plaatje!

Na een paar kiekjes liepen we verder in de richting van het Twentse erf onderaan het pad. Erve Middelkamp, met oude hooischuur, is een mooi punt voor een korte (plas)pauze. Zowel binnen als buiten is er genoeg te bewonderen en voldoende ruimte voor een picknick met kopje koffie/thee. De meiden vonden het jammer dat ze de hooizolder niet mochten beklimmen. Misschien was dit vanwege de uilen op zolder? Aan de trap te zien zijn ze vaak te vinden op hun favoriete plekje op de hooizolder ;-)

Via een bospad liepen we een stukje ophoog. De meiden beklommen de vele omgevallen bomen onderweg. Bovenaan het pad lagen een heleboel stenen in een cirkel; herinneringen uit de ijstijd, zo stond er omschreven in het OERRR boekje.

Omdat de vingers en tenen een beetje koud begonnen te worden (en Juul haar benen weigerde te gebruiken het laatste stuk) waren we blij dat we aan het einde van het bospad de Stroper alweer konden zien liggen. Ranja, een heerlijke pannenkoek én een cappuccino met een plakje vers gebakken amandelcake gingen er met smaak in.De route zoals wij hem hebben gelopen was circa 2 km lang en niet geschikt voor wandelwagen/ buggy's vanwege de smalle bospaden. Maar, met een kleine aanpassing is de tocht ook prima met wandelwagen te lopen. Je volgt dan het verharde pad en komt langs dezelfde OERRR punten. Dit is ook duidelijk op de kaart aangegeven.

Deze OERRR tocht gaan we zeker nog een keertje wandelen; het uitzicht zal in het voorjaar vast ook prachtig zijn. En wie weet mogen de meiden dan wel bovenin de hooizolder kijken.

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.