

Blogs & inspiratie
Première van Ravi de robot (5+)
Gepubliceerd op 12 oktober 2022
Volgens haar dochter van vijf was het weer de hoogste tijd voor een meisjesdag. Had zij even geluk dat afgelopen weekend de première was van Ravi de Robot bij Theater Sonnevanck en zij daar samen naartoe mochten!

Volgens mijn dochter van vijf was het weer de hoogste tijd voor meisjesdag, wat je trouwens uitspreekt alsof je juicht. ‘MEISJESDAG, MEISJESDAG’ inclusief slaan op tafel, want leuke dagen openen wij graag met een kreet. Afijn…wij mochten namens Kidsproof naar de voorstelling van Ravi de Robot in het Sonnevanck theater in Enschede. Een mooi doel op onze ‘MEISJESDAG, MEISJESDAG’.
Op weg naar het theater moesten er natuurlijk wel eerst her en der wat meisjes-zaken worden afgehandeld. Er werden cupcakes verslonden, geurtjes gespoten, eindeloos op en neer van een roltrap gerold. En als laatste stop, voordat we naar de voorstelling gingen, een lunch met teveel pannenkoeken en teveel slagroom. Ik realiseerde mij bijna te laat dat al deze overdaad aan lekkers een probleem kon worden. Ik kreeg visioenen van mijn kind die een hele voorstelling stil kon leggen door Ravi de Robot onder te spugen. Een slagroomverbod ging direct van kracht. Zeer onredelijk maar ja, anders geen voorstelling.
Eenmaal bij het theater zaten er al een aantal kinderen lekker te kleuren op tafelkleden (dit mag hier gewoon, geen paniek). Keurig om 15u begon de voorstelling. Een knus zaaltje waarbij je direct bij binnenkomst een stukje toneel meepakte. Onderweg naar je plek kwam je namelijk toneelspelers tegen die gewoon live lagen te slapen!! Ik gaf mijzelf een schouderklopje vanwege het slagroomverbod, want je zat zelf nog nét niet ín de voorstelling. Zo dichtbij waren de acteurs als je op de eerste rij zit.
Het verhaal begon meteen goed. Apparaten begonnen in alle hoeken te knipperen en geluid te maken. Voor jonge kinderen erg fijn dat er meteen actie is. De verhaallijn was ook goed te volgen voor een vijfjarige. Er werd lekker gek gedaan en mooie liedjes gezongen. Het acteerwerk was sterk, vooral van Ravi. Hij is prachtig in elkaar gebouwd en komt echt tot leven in gesprekken, zang en dansmoves. In tegenstelling tot zijn andere familieleden, zoals drones en zelfmaaiende grasmaaiers (oh wat zijn we cool, poeh poeh), was dit tenminste een menselijke robot waar je ook echt een gevoel bij kreeg. Hij kon ook huilen en een OV-chipkaart vasthouden. Dan ben je toch fan!
Nu even tot de kern. Het verhaal gaat over Sas die geen moeder meer heeft. Die is zogenaamd een astronaut en al jaren weg om planeten te tellen. Althans, dat heeft de vader van Sas haar wijsgemaakt. Sas vindt het moeilijk om vrienden te maken en is niet vaak op school. Met haar vader kan ze niet echt praten, hij is druk met zijn werk en al zijn gadgets. Al deze gadgets zijn overigens ook erg mooi verwerkt in de voorstelling, ik geloof dat alleen de kraan zelfbediening vereiste.
Op een dag vertelt Sas dat ze een vriend heeft gevonden en hij heet Ravi. Vader is enorm opgelucht en stelt voor om Ravi mee naar huis te nemen. Tot zijn grote schrik blijkt Ravi een robot te zijn. Vader vindt dit bespottelijk, want een robot leeft niet… Toch?
Vader ziet de ironie niet in zijn relatie met alle gadgets in huis en hij moppert wat af over Ravi en beledigt hem om de haverklap. Wanneer Ravi door vader tussen de sponzen wordt opgeborgen in de kelder, komen Ravi’s oude jeugdtrauma’s naar boven als oud ijzer. Vader blijft het idioterie vinden, totdat zijn zelfsturende stofzuiger het begeeft. Ravi zet een waardig afscheid op poten met veel drama en zang. Vader is helemaal om en er ontstaat toch een warme band tussen Ravi en hem.
Conclusie: wij vonden het een hele grappige en mooie voorstelling. Ik vroeg aan mijn dochter of ze enig idee had hoe Ravi kon praten en bewegen. Nou, dat was een domme vraag van mij, want dat wordt natuurlijk door een afstandsbediening gedaan! Niet gek gedacht, de bedrading bij haar lijkt prima aangelegd. Maar hier zit dan nog een technisch team achter en een zanger die namens Ravi zingt. Op het eind mocht ze zelfs nog even met Ravi op de foto, maar die moest ik zelf maken, daar waren geen draadloze zelfsturende apparaten voor beschikbaar.
Liefs Lisa
Mocht je de voorstelling ook willen bezoeken, in Twente kan dat nog op de volgende data:
– Zaterdag 16 oktober: Schouwburg Hengelo Deze link opent in een nieuwe tab
– Zondag 27 november: Theater Sonnevanck Deze link opent in een nieuwe tab
Lees ook:
Alle blogs

Nieuwe Hotspotgids Twente
Joehoe! Hij is er weer, de Twentse hotspotgids. Vol met de leukste tips, handig om mee te nemen!
14x gratis uitjes in Twente
Een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Veel favoriete uitjes voor kinderen in Twente zijn helemaal (of bijna) gratis! We hebben een aantal leuke low-budget kinderactiviteiten verzameld.
De coolste binnenspeeltuinen in Twente
Regen of zonneschijn, in deze speeltuinen is het altijd fijn! Ook met slecht weer kunnen de kids hier heerlijk uitrazen. Klimmen, klauteren, glijden, schuiven, bouwen, het kan allemaal! Voor jou is er plek op het horecaplein. Hier vind je de leukste speelparadijzen in Twente en omgeving. Succes met kiezen!Meer inspiratie

Nieuwe Hotspot-gids Twente
Joehoe! Hij is er weer, de Twentse hotspotgids. Vol met de leukste tips, handig om mee te nemen!
Onbeperkte Sportdag
Doe gratis mee aan deze toffe dag die Toyota organiseert voor kinderen met een beperking én hun familie!
KLEUTERBIOS bij Kinepolis!
Een onvergetelijke bioscoopervaring bij Kinepolis Den Bosch voor de allerjongste filmhelden!