Recept: kaneelbrood

14 december 2022
Op zondag ontbijten wij graag uitgebreid met het gezin. En in deze tijd besteden we hier extra veel aandacht aan. Kaarsjes, warme broodjes, verse sapjes, krentenwegge én lekkere ontbijtgerechtjes. Met dit makkelijke recept voor kaneelbrood begint jullie dag gegarandeerd goed!
Recept voor kaneelbrood
Kaneelbrood bij het ontbijt, heerlijk! Het enige probleem is dat het lang moet rijzen. Dat zou betekenen dat je óf je kids 3 uur moet laten wachten op het ontbijt (slecht plan) óf je moet heel vroeg opstaan (een nóg slechter plan). Daarom hier een super snel én makkelijk recept voor je.

Benodigdheden kaneelbrood:

1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
2 eetlepels witte suiker
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel kaneel
55 gram boter

Benodigdheden icing:

50 gram roomkaas
55 gram boter
85 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, alle suiker en kaneel goed door elkaar met een vork.

TIP:
haal de boter alvast uit de koelkast voordat je naar bed gaat 's avonds!Besmeer het pizzadeeg met het mengsel. (Denk je halverwege dat je niet genoeg hebt? Geen zorgen! Dat is normaal en je zult zien: het is echt genoeg.)Rol het deeg nu langs de lange zijde op. Snij de rol in de lengte door. Wikkel de 2 strengen om elkaar heen en sluit de uiteindes. Bak het brood nu voor ongeveer 30 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus hou het goed in de gaten.

Waarschuwing:
het gaat nu heel erg lekker ruiken in huis. De kinderen gaan zich nu watertandend voor de oven verzamelen!
Ondertussen kan je beginnen aan de icing. Smelt hiervoor de boter (zet een ovenvast schaaltje met boter in de oven of smelt de boter in een pannetje).

Roer de roomkaas alvast een beetje los. Dit gaat het makkelijkste als deze ook al op kamertemperatuur is. Meng nu alle ingrediënten door elkaar. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar goed roeren met een vork gaat ook prima.

TIP:
wil je de icing wat vloeibaarder? Zet het bakje dan nog heel eventjes in de oven voordat je hem serveert.


Geniet van jullie ontbijt!
Liefs Lotte

We hebben nog meer lekkere baksels voor jullie verzameld!