Studiedag! Lastig of juist leuk?

25 september 2022
Ja, het lastige is dat we opvang moeten regelen voor weer een studiedag. Wordt het de BSO, opa, oma, oppas of neem je zelf vrij?
Het is vaak even een geregel, maar op zo’n dag kun jij, de oppas of opa/oma wel iets héél leuks met de kids gaan doen. Je hebt die dag echt de tijd en het grootste voordeel, niet iedereen is vrij, dus het is vaak lekker rustig.
 
Hierbij onze tips voor een geslaagde studiedag in Twente!
 
Tip 1: Ga de natuur in! Laat de kids heerlijk spelen in de speelbossen, rennen op de speelweides of lekker rondstruinen in de bossen. Heerlijk uitwaaien… kunnen de kids de dag erna weer fris naar school! Maak het extra feestelijk door bij mooi weer een lekkere picknick mee te nemen of te lunchen bij een gezellig restaurantje!
 
Tip 2: Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten te doen in de musea die we in onze buurt hebben. Het is leerzaam, gezellig, en de kinderen zijn lekker bezig. En op een studiedag is het er heerlijk rustig! Let op: check de openingstijden van te voren (op maandag zijn aantal musea dicht).
 
Tip 3: (Indoor)speeltuin: Bij mooi weer naar een buitenspeeltuin en op een regenachtige dag naar de binnenspeeltuin!  Lekker klimmen, glijden, springen en nog veel meer. De kids kunnen heerlijk hun energie even kwijt. Voor de binnenspeeltuinen geldt helemaal: niet alle scholen zijn vrij, dus lekker rustig!
 
Tip 4: Naar het zwembad, kanoën bij goed weer,  springen op een trampoline, midget golven, een partijtje bowlen zijn allemaal leuke dingen om met je kids te doen. Met de sportverplichtingen in het weekend komen we er vaak niet aan toe. Dus kies een leuk actief/sportief uitje voor heerlijk vermaak op de studiedag!
 
Tip 5: Heb je net drukke weken achter de rug en zijn jullie juist toe aan een rustige dag. Trek dan de knutselspullen uit de kast! Breng bijvoorbeeld het huis samen in lentesfeer - Pinterest staat vol met leuke ideeën. Ook is het leuk om samen een boek te lezen of de tuin zomer-klaar te maken. 
 
Tip 6: Wordt het hoog tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen en heb je geen zin om op een zaterdag tussen de mensenmassa te sjokken? Ga dan lekker winkelen op de studiedag. Stop bij één van de kindvriendelijke restaurantjes voor een gezellige lunch en klets lekker bij met je kids!
 
Wat ook heel leuk is om een bezoekje te brengen aan een andere stad. Onze Kidsproof-collega's van de omringende steden hebben heel handig leuke tips voor hun stad gegeven!

Kidsproof Arnhem
1. Weer of geen weer, bij het Land van Jan Klaassen vermaken ze zich altijd! Binnen en buitenspeeltuin met poppentheater en museum!
2. Het Watermuseum in Arnhem is een interactief museum waar je lekker zelf mag experimenteren.
3. Winkelen in Arnhem is natuurlijk ook reuze gezellig! Daarna een hapje eten bij Goed Proeven.
4. Een wandeling over De Posbank is super leuk! Tip: Haal bij het bezoekerscentrum de Veluwezoom een leuke speurtocht!
 
Kidsproof Nijmegen
1. Ben je op zoek naar een unieke activiteit? Dan is een donkerbeleving in muZIEum een hele leuke tip!
2. In Kasteel Hernen kun je een rondleiding met ‘een pratende lamp’ doen. Supercool!
3. Proef de Afrikaanse sfeer in het Afrika museum in Berg en Dal (bij Nijmegen).
4. Een leuk en sportief uitje met je kids is Grenzland-Draisine in Groesbeek. Met de fietslorrie rijd je op een stilgelegde spoorbaan van Groesbeek naar Kleef.
5. Beachfabriek in het oude Honig Complex: hier kun je een beachveld huren voor spelletjes in het zand, beachsoccer, volleybal en zelf bedachte spellen zoals schatzoeken.

Kidsproof Amersfoort
1. Er is van alles te zien en te doen in het Nationaal Militair Museum. Leef je uit in een F-16, bestuur een tank, leer NATO-taal of maak je eigen buskruit!
2. Kom dieren knuffelen bij Stadsboerderij de Vosheuvel. In de zomermaanden kun je er vanuit het centrum van Amersfoort met de rondvaartboot naartoe!
3. Wil je iets anders en iets actiefs? Ga klimmen bij de Kei Boulderhal.
4. Gek op paarden? Bezoek het bejaardenhuis voor paarden in Soest. Tegenover De Paardenkamp staat bezoekboerderij Het Gagelgat, daar kun je meer leren over het boerenleven. Of maak een wandeling met picknick in de dichtbij gelegen zandverstuiving de Soesterduinen.

Alvast een hele fijne studiedag gewenst! 
 
TIP: Deel deze lijst ook met de opa's, oma's en oppassen!