• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Cosmos SterrenwachtTerug naar het overzicht

Speciaal voor astronauten in de dop! Leer over het heelal en kijk door een echte telescoop.

Het bezoekerscentrum Cosmos Sterrenwacht is een lekker kleinschalig museum, gerund door enthousiaste vrijwilligers. Er is hier genoeg te zien, te leren en te doen.

Planetarium

In het Planetarium staat een speciale projector. Het plafond is als een koepel gemaakt. Hierdoor lijkt het net alsof je onder een echte sterrenhemel staat. Wij hadden geluk, want Ben met zijn prachtige vertelstem gaf ons uitleg over het sterrenstelsel. We zagen de sterrenbeelden, de poolster en de planeten!

Het Observatorium

Dit is misschien wel het meest bijzondere plekje. Hier kun je als het donker is door de grote telescoop allerlei objecten bekijken. Zoals kraters en bergen op de maan en de ringen van Saturnus. En als het echt helder weer is, kunt je ook naar andere verre werelden, zoals sterrenstelsels en sterrenhopen kijken. Overdag kun je op het dak ook door de speciale zonnetelescoop kijken. Je ziet de zon en de activiteiten daar, zoals zonnewinden.

Doezaal

Daarnaast is er een doezaal, waar je kind lekker kan knutselen. Dit kan op vastgestelde tijden, dus kijk wel even op de website wanneer dit precies mogelijk is. De educatieve speeltuin is altijd open, lekker interactief spelenderwijs leren over de zon!

Verder kun je op het mooie terras, dat grenst aan de sterrentuin, lekker genieten van een kopje koffie of drankje. De kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen. Bij slecht weer is de foyer geopend.

Tip: Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals de kinderkijkavond! Kijk op onze Uitagenda voor het volledige programma!

Ook kun je hier je kinderfeestje houden. Klik voor meer informatie even door naar onze categorie kinderfeestjes!

Cosmos Sterrenwacht

Frensdorferweg 22
7635 NK Lattrop
Openingstijden

zie website

Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!