OnderwijsmuseumTerug naar het overzicht

maandag 1 januari
Wil je weten hoe de spullen er bij opa & oma vroeger op school uitzagen? Ga naar het Onderwijsmuseum!

In Ootmarsum staat het mooisteOnderwijsmuseum van Nederland. In een prachtig historisch gebouw zijn verschillende ruimten ingericht net zoals vroeger. Beneden vind je veel lesplankjes, tel- en schrijfmaterialen en muurplaten. Boven staan verschillende schoolbanken uitgestald die aangeven hoe de kinderen van 1880 tot 2010 in de klassen zaten. Op elke tafel staat een voorwerp uit die tijd.

De kinderen mogen in het museum met allerlei voorwerpen spelen. Van telramen tot leesplankjes, van puzzels tot voorleesboeken. Ze kunnen zelfs met een griffel in inkt schrijven.

Vanaf 4 februari is hier een nieuwe expositie, genaamd 'thuis in de wereld'. Een reis door het vak aardrijkskunde. Wat weet je eigenlijk zelf nog? Test je kennis aan de hand van de verschillende kaarten.  Sla vooral het item 'Wereldburger' niet over. Door verschillende opdrachten en proefjes leer je meer over klimaatverandering, leer je kaart lezen of zelf een kompas maken. Geschikt voor kinderen en volwassenen. 

Wil je meer weten over dit interessante museum, neem dan via de roze button een kijkje op de website.

Tip: wil je op de hoogte blijven van onze leukste tips en adresjes? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Educatorium

Keerweer 2
7631 EX Ootmarsum
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Koningsdag 2024

Koningsdag 2024

Oranje boven in het Oosten. Want een feestje vieren, laat dat maar aan ons over. Vrijmarkten, optredens van grote én kleine artiesten, foodtrucks, spektakel en gezelligheid.
Er is echt ontzettend veel te doen. Je vind het hier allemaal overzichtelijk bij elkaar.

Naar het overzicht!