11x eropuit deze herfstvakantie

10 oktober 2023
Deze uitjes delen we graag met je. De herfstvakantie is een fijne vakantie om eropuit te gaan. Al is het een uitdaging met kiezen met zoveel uitjes in slechts één week. Wij hebben al een aardig lijstje gemaakt en helpen jou ook graag op weg. Benieuwd naar jullie plannen!

Herfst vanaf het water

Stap deze herfstvakantie aan boord bij Rederij Stiphout. Bewonder Maastricht vanaf het water! Een Citytour vanaf het land kan natuurlijk ook. Extra leuk en lekker tijdens je rondvaart? Kies dan voor de pannenkoekencruise of brunchcruise.
>> De stad ontdekkenBosknutselen in de vakantie

Een heerlijk herfstuitje! Start met een natuurwandeling (blootvoets of op schoenen) door het BloteVoetenPark. Daarna creatief bosknutselen én tot slot genieten van een heerlijke naturel pannenkoek! Klinkt heerlijk, toch?
>> Van 16 t/m 20 oktoberMagische wereld van natuur

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens betovert Kasteeltuinen Arcen. Stap in de avonden van 13 t/m 29 oktober in de sprookjesachtige wereld van licht, kleur en natuur. Extra leuk; voor de wandeling kun je dineren in een eeuwenoud kasteel.
>> Ontdek de magieNieuw: De Escape Game

Natuurlijk bezoek je deze vakantie Discovery Museum. Voor de science show en interactieve exposities. Maar wil je meer? Stap dan de spannende nieuwe Escape Game binnen. Kraak jij de code binnen de tijd?
>> Nog veel meer te ontdekkenKindercollege S.N.A.P.

Het is tijd voor het derde kindercollege van het Natuurhistorisch Museum! Kinderen krijgen op 5 november een kijkje in het leven van officier en een gentleman: Kapitein Willem Norwood ten tijde van het beleg van Maastricht.
>> Leer te gekke weetjesRiddertoernooi op het kasteel

Op 21 en 22 oktober is Kasteel Hoensbroek het toneel voor een spectaculair Riddertoernooi. Met paarden en zwaarden, muzikant en waarzegster. Na afloop kunnen jonge ridders-in-de-dop de strijd aangaan met een echte ridder!
>> Alle ridders verzamelenFilmblik Filmfestival

Filmblik is het kids- en jeugdfilmfestival van Maastricht. Het filmprogramma in Lumière zit boordevol films die je op het puntje van je stoel laten zitten. En niet alleen films. Ontwerp je eigen filmdecor, maak je eigen kostuum, dans & acteer!
>> Het hele programmaSpeelgoed van het Jaar 2023

Help, welk speelgoed is nu écht leuk? Ook dit jaar selecteerde de vakjury van 'Speelgoed van het Jaar' het winnende speelgoed. In maar liefst 17 categorieën. Mooi, kwalitatief en verrassend speelgoed voor alle leeftijden
>> Bekijk Speelgoed van het JaarLasergamen in de vakantie

Op zoek naar een dag vol spanning, sensatie en entertainment? Kom lasergamen bij Unit 13. Schiet je team naar de overwinning. Op een levensecht speelveld. Achteraf kun je smullen in het Jungle Café. Vol licht- en geluidseffecten!
>> Rennen, springen, schietenOERRR herfstprogramma

Ontdek de herfstige natuur tijdens de Wilde Buiten Dag in Maastricht. Leer bij Natuurmonumenten een boomhut bouwen. Vuur maken zonder lucifers en meer. De kids gaan naar huis met een echt boswachtersdiploma!
>> Op avontuurPizza, Pasta & Play

Kom met het hele gezin genieten bij Happy Italy van verse pasta’s en pizza’s. Deze vakantie krijg je een gratis cadeautje + limonade bij het Happy Kids Menu! Na het eten kunnen de kids lekker spelen in het indoor speelparadijs. 
>> Snel coupon downloadenNog ruimte in de agenda?

We hebben zoveel mogelijk van de leuke herfstuitjes voor je verzameld. Check daarom ook altijd even ons uitagenda. Zo weet je zeker dat je geen leuke tips mist. Missen we een absolute aanrader? Mail dan naar zuid-limburg@kidsproof.nl
>> Check alle uitagenda tips!

Veel plezier deze vakantie!