24x kerstactiviteiten voor thuis

14 december 2020
We maken er gewoon thuis een groot kerstfeest van! Met deze leuke kerstactiviteiten voor thuis hoeven kinderen zich niet te vervelen in de kerstvakantie. Veel plezier!
Kerstactiviteiten met kinderen

1. Leg deze speciale Kerst vast door veel foto’s te maken met het gezin. Tip: een paar grappige props (denk aan een baard, een kerstmuts of een gekke bril) maken het extra leuk. Maak daarna zelf deze te gekke fotolijstjes om de mooiste foto's in te lijsten!

2. Organiseer een geblinddoekte kerstproeverij voor je kids. Laat ze allerlei kersthapjes, sausjes en drankjes proeven. Raden ze het goed?

3. Het kerstdiner mag dit jaar extra uitgebreid. Vraag je kinderen om hulp om het menu samen te stellen en het diner te bereiden.

4. Vraag elkaar de oren van het hoofd met de vragen uit de Kidsproof Kletspraat. De wintereditie is extra toepasselijk in de kerstperiode.

5. Laat je kinderen kerstversiering knutselen voor in huis of in de kerstboom. Bijvoorbeeld van vilt of van brooddeeg. Zo ziet het huis elke dag nóg feestelijker uit.

6. Hmmm! Bij kerst hoort natuurlijk heel veel lekkers. Veel kinderen vermaken zich uren met kerstkoekjes bakken én daarna opeten!

7. Het is tijd voor een knallende kerstdisco met alle favoriete kerstsongs van de kinderen. Mama en papa zet die noise-cancelling koptelefoon maar alvast op ;)

8. Pyjama aan, kersttrui aan, dekentje erbij en jullie favoriete kerstfilm. Kies op een luie dag voor een gezellige thuisbios. Of maak je eigen buitenbios met vuurkorf, plaid en warme chocolademelk.9. De kerstvakantie is hét moment om weer eens tijd te maken voor gezellige spelletjes. Bij lokale kinderwinkels vind je de leukste spelletjes voor het hele gezin!

10. Vraag je kinderen wie ze allemaal een kerstkaart willen sturen, schrijf op elke kaart een lief bericht en doe ze daarna samen op de bus.

11. Pas op: kans op een kliederboel! Kinderen kunnen zelf nepsneeuw maken, bijvoorbeeld van maïzena, en daarmee een sneeuwlandschap of sneeuwpop fabriceren.

12. Een middagje kleuren en knutselen in kerstthema is zo gek nog niet. Kinderen kunnen aan de slag met raamschilderingen, lieve kerstelfjes maken, een kersttekening voor opa en oma maken of hun eigen kerstkaart knutselen.

13. Koop jij je kerstkransjes, kerststol en hulstblaadjes van chocolade altijd kant en klaar in de supermarkt? Wij ook ;) Probeer één van deze kerstlekkernijen eens helemaal zelf te maken. Wat dacht je van deze kerstboom cupcakes?

14. Leer je kind breien en begin samen aan een sneeuwmuts of een sjaal. Voor de échte breiwonders: brei zelf een kersttrui.

15. Maak een kerstquiz voor het gezin, bijvoorbeeld via Kahoot. Dat wordt vast lachen!

16. Ieder familielid zoekt minimaal 5 favoriete kerstliedjes uit voor jullie eigen kerstafspeellijst. En daarna mag de lijst aan op repeat!17. Kinderen kunnen zelf een kaars versieren met stiften of bijvoorbeeld een draaikaars maken.

18. Videobel je lieve familie en vrienden om ze een kerstgroet te brengen.

19. Wist je dat er heel veel lekkere kindercocktails zijn (zonder alcohol). Haal allemaal een cocktailoutfit uit de kast en ga een avondje fijnproeven.

20. Is jouw kind een geboren entertainer? Laat jouw kleine podiumbeest een (poppenkast)voorstelling geven bij mensen voor het raam. Of voor muzikale kids: langs de deuren om kerstliedjes te zingen.

21. Als het buiten vriest kun je ijsbellen maken met bellenblaas.

22. Een voordeur met een grote kerstkrans maakt jullie huis extra feestelijk. Vraag de kids om er eentje te maken.

23. Kinderen kunnen een kerststukje maken voor opa en oma of voor een oudere in de buurt. Tip: maak vooraf een boswandeling om mooie takken en bladeren te verzamelen voor in het kerststukje. Op onze pagina Eropuit Natuur vind je toffe routes voor kinderen!

24. Hou een kerstdiner met de straat. Iedereen gaat voor zijn eigen deur zitten met een eigen hapje en drankje. Wel dik aankleden!

Fijne kerstvakantie!

TIP: wil je er nog wel op uit tijdens de kerstvakantie? In onze Uitagenda vind je uitjes die doorgaan!

Naar de website