GENERATION2 - Festival vol dans voor kinderen

3 maart 2023
Elk jaar, in maart, laat festival Schrit_tmacher de allermooiste dansvoorstellingen zien aan het publiek in de Euregio! Het jeugdprogramma GENERATION2 is speciaal voor kinderen. Vol leuke (dans)workshops en activiteiten voor het hele gezin!
Op zondag 12 maart kun je in Theater Heerlen verschillende jeugddansvoorstellingen zien tijdens de schrit_tmacher Jeugddag. Op woensdag 8 maart kun je ook al onvergetelijke herinneringen maken bij SENS (7+).

SENS (7+) - Cie. Arcosm
Stap in de wereld van Claude. Als je 9 bent, is alles een spel. Omdat in Claudes leven het gehoor alles bepaalt is niet de logica, maar zijn de zintuigen aan zet. Er ontstaat een fantasierijke wereld waarin genoeg te zien, te horen en te voelen is!

dans_doe_boek
Leer de wereld van dans op een leuke manier kennen met het dans_doe_boek. Want hoe werkt zo'n festival in een theater nu eigenlijk? Wat is dans nu precies en waar gaat die voorstelling over? Ga op zoek naar de antwoorden!

schrit_tmacher Festival Jeugddag - 12 maart

Op zondag 12 maart kun je in Theater Heerlen tijdens de Jeugddag op expeditie door de wereld van dans. Er zijn dansvoorstellingen te zien voor kinderen vanaf 0 jaar en na afloop mag er meegedaan worden op het podium met de leukste dansworkshops. Verder zijn er toffe (gratis) activiteiten, zoals een Doolhofkasteel, huttenbouwen en het Kleurfeest!

Diep in Zee - Rauher Engel
Een zintuigelijke ontdekkingsreis in de onderwaterwereld van de zee. Vissen, planten en bizarre onderwaterwezens verschijnen voor mijn ogen. Wat ligt er allemaal verborgen in de diepte van de oceaan? Kom lachen, meedoen & voelen!Sribi Switi - Lloyds Company
Een nachtelijke reis naar het land van de verbeelding. In een speelse droomwereld nemen twee hiphop dansers en een beatboxer jou mee op een reis in de nacht. Doe daarna mee met de workshop en ontdek je eigen hiphoptalent!

WeeRKLaNK - Dadodans (AL)
Een eindeloze ontdekkingsreis! Hoe ziet geluid eruit? Hoe voelt het? Ga met de danser, mimespeler en de trompettist mee op ontdekkingstocht in de speeltuin van klanken!  In WeeRKLaNK ontdek je samen de wereld van geluid.

La Poétique de l'instable
Een 6+ voorstelling van Cie. Arcosm over de verrassingen in het leven. Stabiel zijn en keurig rechte stapjes zetten, is maar saai. Het zijn juist de dingen die mis gaan en onstabiel zijn, die het leven mooi maken. Dan ben je namelijk op avontuur.Veel plezier! Naar de website