14x favoriete zomerse uitjes in Zuid-Limburg

14 juli 2023
Heerlijk, zes weken lang tijd voor de kindjes en leuk uitstapjes. Lees snel onze zomerspecial met te gekke tips in de regio. In Zuid-Limburg zijn superveel gezinsuitjes, maar dit zijn onze echte aanraders voor de zomer. En vergeet niet om onze Uitagenda te checken!

Fijne zomer! Liefs, Susanne
Favoriete zomeruitjes in Zuid-Limburg
Blotevoetenpad Lieteberg
Dit blotevoetenpad, net over de grens, is elke dag geopend deze zomer! Op blote voeten loop je een parcours van 3 km. Kom klauteren, ploeteren, klimmen en genieten door water, modder en diverse ondergronden. Mét uitkijktoren!

Hang je schoenen aan de haak!Reis met de Miljoenenlijn
Leer Zuid-Limburg kennen vanuit de stoom- of dieseltrein! Laat je meevoeren langs een betoverend landschap en maak een nostalgische reis. Ook op het station van de Miljoenenlijn valt er veel te beleven: een terras, filmzaaltje en meer!

Samen in de trein
Leuk uitje in Limburg
Gratis entree voor kids in juli en augustus bij Kasteeltuinen Arcen! Geniet samen van het vakantiegevoel tijdens dit leuke uitje van Limburg: er is volop plezier voor de hele familie waaronder de nieuwe mediterrane tuin.

Ontdek het park!
Ontdekken bij Discovery
Ga bij Discovery Museum aan de slag in de Science Labs, wees een astronaut in het Aarde Theater en bezoek 'Zeker Weten?!'. De tijdelijke expositie die bijna 100 vragen beantwoord mét Science Show, die je voor geen goud mag missen!

Zomertickets
Waterfun bij Storm Aquapark
Kom lekker afkoelen in Storm Aquapark net over de grens! In het water liggen verschillende watertrampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden. Dat betekent heerlijk spetteren en superveel waterfun in een prachtige omgeving!

Plonsen maar!
Ongelofelijke Dinodag
Zaterdag 5 augustus is het weer tijd voor een Ongelofelijke Dinomiddag in Natuurhistorisch Museum Maastricht! Dit keer volg je een speciale rondleiding en maak je je eigen Krijtzee placemat. Super tof uitje! Kom je ook?

Dit wil je niet missen!
Ondergronds uitje
Ga samen op pad in het gangenstelsel en bekijk de ondergrondse wonderen van MergelRijk. Kids kunnen zelf aan de slag met fossielen, mergelblokjes en het speurtochtboekje. En hebben jullie onderweg het DinoRijk al gespot? Gaaf!

Paradijs onder de grondFavoriete zomertips
In de zomervakantie is er elke dag wel een super leuk uitje te doen in Zuid-Limburg. Met airco, in de buitenlucht of samen in het bos. We verzamelden alvast zomertips per dag in onze Uitagenda. Wat staat er bij jullie op de planning?

Naar de uitagenda!
Kidsproof Plattegrond
De nieuwe Kidsproof Limburg Plattegrond is af! Dat betekent dat jullie in één oogopslag kunnen zien wat er voor leuks in de buurt te doen is. Download de kaart of haal 'm gratis bij een VVV-punt of Kidsproof adres!

Op de kaart, op de kaart
Zwemmen in Zuid-Limburg
Tijdens de warme zomerdagen zijn de kinderen het liefst de hele dag in het water! Lekker zwemmen, plonsen in het water en op zoek naar verkoeling. Gelukkig zijn er in Zuid-Limburg een heleboel plekjes voor volop zwemplezier!

Zwembaden en ZwemstrandjesMaastricht vanaf het water
Toerist in eigen stad en de regio ontdekken vanaf het water? Bij Rederij Stiphout ben je aan het goede adres. Van lekker smullen tijdens een cruise, kapitein van je eigen sloep tot een mooie rondvaart. We verzamelden supertips!

Een en al waterpret
Zomeruitjes door Nederland
Waterpret, toffe workshops, op bezoek bij de boer of naar een speelpark. En ook de musea hebben weer mooie programma's klaarstaan. In onze blog verzamelden we superveel zomeruitjes door heel Nederland om samen te ontdekken!

Check onze tips
Kidsproof vakantieadressen
Kindvriendelijke campings, plekjes aan het water of overnachten bij de boer: zusje Kidsproofvakantie.nl staat vol met te gekke tips voor dagjes weg, weekendjes op pad of heerlijke vakanties! Kies je favoriete locatie en gaan!

Samen weg!
Toegankelijke uitjes
Voor kinderen met een beperking wordt er door heel Nederland een hoop georganiseerd. Van tours met een tolk, tot rolstoelvriendelijke musea en speciale sportevents. Op Kidsproofplus.nl vind je superveel toegankelijke uitjes!

Het hele aanbod!Op zoek naar meer zomerse inspiratie? Hier vind je een heleboel zwembaden en strandjes in Zuid-Limburg.
Naar de website