Herfstvakantie: Museum, Halloween & Nachtklimmen!

18 oktober 2022
Een weekje om naar uit te kijken! Wij tellen af tot aan de herfstvakantie en zijn nog druk met het puzzelen op ons vakantieprogramma. Wat is er weer veel leuks te doen! Kijk je snel mee?
- Spannend riddertoernooi
Op 22 en 23 oktober 2022 is Kasteel Hoensbroek het toneel voor de heuse strijd om ‘de Heerlijkheid Hoensbroeck’. Ridders galopperen met hun prachtig uitgedoste paarden over de toernooibaan. Wie wint?

Tickets voor dit spektakel >- Herfst bosknutselen
Bij het BloteVoetenPark kunnen kids deze herfst een blotevoetenwandeling maken in de frisse lucht, knutselen én een pannenkoek eten! Een top herfstuitje dus. Alleen knutselen en pannenkoek smullen kan natuurlijk ook!

Nog tot en met 28 oktober >
- Knuffel bij 2x naar de film!
Deze herfstvakantie komen er heel veel leuke kinderfilms uit. Pathé zorgt dat de nieuwste films bij hen altijd direct te zien zijn! Ga je twee keer naar de film? Dan ontvang je een superschattige knuffel van Pathé mascotte Charlie!

Bekijk de kinderfilms >
- Kijk je ogen uit deze vakantie
Je komt handen en ogen tekort voor alle leuke interactieve stations bij Discovery Museum in Kerkrade, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit! Kom tijdens de herfstvakantie langs en ontdek het! Tip: Er is ook een nieuwe expo!

Zeker weten?! >- Imperium Romanum
Ontdek de tijdelijke tentoonstelling Imperium Romanum bij het Gallo-Romeins Museum. Fotograaf Alfred Seiland legt de overblijfselen van het Romeinse Rijk vast. In de tentoonstelling bewonder je zijn beste werken!

Erg leuk voor kids >
- 16x de leukste musea!
Altijd leuk, een bezoekje aan het museum met de familie. Wij hebben de 16 leukste musea voor kinderen voor je verzameld. Genoeg inspiratie voor de regenachtige herfstdagen of een gezellig uitje met het hele gezin tijdens de herfstvakantie!

Dat wordt lastig kiezen >- Betoverend lichtkunstfestival
Enchanted Gardens is hét najaarsuitje in de regio. In de avonden van 14 t/m 30 oktober bewonder je in Kasteeltuinen Arcen spectaculaire lichtkunst zoals een lichtshow in het Rosarium en een indrukwekkende projectie op het kasteel.

Ontdek Enchanted Gardens >- Natuurhistorisch Museum
Kleine onderzoekers en boswachtertjes kunnen deze herfstvakantie aan de slag in het Natuurhistorisch Museum. Naast de reguliere activiteiten staan de workshop Braakballen uitpluizen en de Fossielenwandeling op het programma!

Ontdekken maar >- Griezelen in Blotevoetenpark
Op 30 oktober kunnen kinderen in het BloteVoetenPark bos meelopen met de Halloweentocht. Tijdens de wandeling komen kinderen griezels tegen, ze mogen in de heksensoep roeren en op de foto met een griezel!

Kom als je durft >- Nachtklimmen bij Fun Forest
Op 29 oktober is het weer zover, op deze dag organiseert Fun Forest Venlo het Nachtklimmen! Alleen dan klim je na zonsondergang door het klimbos. Er zijn sfeervolle lampjes en je krijgt een hoofdlampje mee tijdens het klimmen!

Een stoer en sportief uitje >Fijne vakantie!
Liefs, Susanne Naar de website