11x de lekkerste ijssalons in en om Zuid-Limburg!

16 augustus 2023
Als de zon schijnt (en eigenlijk ook als de zon niet schijnt) is ijs een super idee! Heerlijk verfrissend op de warme dagen en een gezellig uitje met de kids. Wij hebben onze favoriete ijssalons in en om Flevoland hier voor je op een rijtje gezet!
Jummm! Zin om samen van een ijsje te smullen? Er is vast wel een ijssalon bij je in de buurt. Aardbei of vanille-ijs, of liever een hele bijzondere smaak? En voor de kids natuurlijk: met spikkels! Waar gaan jullie langs?

IJssalon Angelati
Bij IJssalon Angelati in Eijsden wordt met zorg en aandacht ijs bereid en met liefde voor je klaargemaakt. Je kunt er terecht voor ijsjes, een kopje koffie of een verrukelijke wafel. Heb je wel eens van IJS-TAPAS gehoord? 4 soorten coupes op een prachtig opgemaakt bord. Echt een aanrader!

Aan Hoes
Bij Aan Hoes kun je genieten van ambachtelijk bereid ijs, Boulanger chocolade, D.E. koffie/cappuccino/latte macchiato’s, verse vlaai, wafels, broodjes, tosti’s en nog veel meer! De ijsvitrine staat constant vol nieuwe soorten. In de zomer worden er wel 38 afgewisseld!

De Ijsput
Wow! Bij de IJsput in Klimmen maken ze alle hoorntjes zelf! Dat is smullen. Helemaal na een heerlijke wandeling of fietstocht over het Limburgse landschap. En handig: het ijs is glutenvrij!Visser Chocolade en Ijs
Het hele jaar door vind je bij Visser in Heerlen heerlijke chocolade en bonbons. Van april tot oktober is het ook ijstijd! Gemaakt van natuurlijke en eerlijke grondstoffen is het sorbet- en roomijs Weltenberoemd! Welke smaak gaan jullie proberen?

COCO ijssalon
Sinds 2014 opent COCO in Geulle elke zomer haar deuren voor de ijsliefhebbers. In de ijskeuken wordt de lekkernij volgens eigen recept bereid wat zorgt voor veel afwisseling. Heerlijk om op te eten in de serre of buiten op het terras. In het voor- en najaar vind je hier ook chocoladeproducten van Belgische Callebout chocola!

Ijsboerderij Catsop
Een ding is zeker: ijs genoeg bij de ijsboerderij in Esloo! Ambachtelijk ijs, verse wafels en koffie op het terras: dat betekent een middag genieten! Kom langs en ga voldaan weer op pad.Icelovers
Net over de grens, in Riemst, vind je ijssalon Icelovers. Het ijs is ambachtelijk bereid met uitsluitend natuurlijke ingredienten. Zonder toevoeging van geur-, kleur- of smaakstoffen. Van sorbet ijs tot luxe ijssmaken op aanvraag. En wist je dat je ook een ijstruck kunt huren?

IJssalon Oberije
Nog zo'n lekkere aanrader: Ijssalon Oberije in Brunssum. Misschien heb je ze laatst wel gezien op RTV Parkstad. Hier liet ijsmaker Lambert zien hoe hij zelf het ijs maakte! Als je dat ziet, wil je helemaal graag een hoortje komen halen!

Clevers
Of je nu aan de Maas in Arcen neerstrijkt, in het historische centrum van Kessel of naast het stadhuis in Roermond: bij alle 11 vestigingen van Clevers weet je precies wat je kunt verwachten! IJsmeester Theo Clevers is beroemd in Limburg en ver daarbuiten. Check snel of er een locatie bij jou in de buurt is om je vingers bij af te likken!Gelateria Luna Rossa
Even wat verkoeling nodig? Kom naar Gelateria Luna Rossa voor hele lekkere ijsjes. In de mooie ijssalon kun je uit de meest exotische en originele ijssoorten kiezen. Al het ijs wordt helemaal zelf bereid, en dat kun je proeven!

Marie's Ijsboerderij
Roomijs, sortbetijs en verschillende soorten yoghurtijs vind je bij Marie's Ijsboerderij! Elke lente gaan de deuren open en vliegen de ijsjes over de toonbank. Ambachtelijk en zelfgemaakt!

Eet smakelijk!