Kidsproofs (Bijna) Gratis Limburgse Buitenspeeltuin Ideetjes

16 oktober 2019
De kinderen zitten weer in de schoolbanken, de bladeren dwarrelen uit de bomen en de herfstvakantie ligt in het verschiet. 
Voor degene die krap bij kas zitten, wiens het vakantiegeld op is, of voor de mensen die druk sparen voor Erg Belangrijke Dingen heeft Kidsproof een aantal geweldige plekken op papier gezet waar kinderen (bijna) gratis buiten kunnen spelen. Duimen dat het niet regent wanneer jullie erop uit gaan.
Natuurspeeltuin Geulpark

Schutterspark

In het Schutterspark in Brunssum kun je optimaal genieten van de gezonde buitenlucht en de prachtige natuur. Je kunt er ontspannen wandelen en fietsen. Hier bevinden zich een speeltuin (2 euro per kind, volwassenen mogen gratis naar binnen) en een kinderboerderij (zie bron 1 & 2). De speeltuin is buiten de vakantieperiode geopend op woensdag en zaterdag (12.00-18.00) en op zondag van 10.00-18.00 uur. Op de kinderboerderij zijn er behalve Saksische loopeenden, parkieten, paarden, ezels en konijnen ook fiets- en looptractors waarmee de kleintjes heerlijk “boerderijtje” kunnen spelen. Van woensdag tot en met zondag kun je bij brasserie Schuttershüske fijn koffie drinken.



De Paddestoel

De Paddestoel is een rookvrije speeltuin in Born. Hoera! Voor €0.90 per persoon (0-2 jaar gratis) kunnen de kinderen hier naar hartenlust buiten spelen. Met ongeveer zestig speeltoesten kan hier zoveel geklommen en gezwaaid worden dat de kinderen ’s avonds als roosjes zullen slapen.


Mergelhoof

Aan de rand van Maastricht bevindt zich een soort fatamorgana: Natuurspeeltuin De Mergelhoof de ligt verscholen tussen de mergelwanden en vele bomen en struiken. Er is rust voor de ouders / begeleiders en er zijn diverse speeluitdagingen en natuurlijke speelelementen voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de kleintjes is er een speciaal afgeschermd speelgedeelte (0-5 jaar). Er zijn zandbakken, een waterspel, trampolines er is een verkoelend en ondiep zwembad (50cm). Ook heeft het park een kantine waar verfrissende ijsjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Voor €1,75 heb je de hele dag de grootste pret.



Fort Willem

In het woordenboek van Speeltuin Fort Willem in Maastricht komt het woord verveling niet voor. Kleine glijbanen, grote glijbanen, schommelen, verstoppertje spelen, met zand en water spelen, het zwembad of het peuterdorp verkennen, een rondje in de zweefmolen of met suizende oren van de kabelbaan af zwieren. Voor twee euro per persoon heb je hier een fantastische dag.



Heer

Op vijfduizend vierkante meter speelterrein kunnen kinderen zich compleet uitleven. In Speeltuin Heer in Maastricht ben je zonder geld erg welkom. De toegang is namelijk gratis. Willen de ouders zich ontspannen op de grasweide? Willen de kinderen de 40 speeltoesten verkennen? Van veerwippertjes tot schommels, van klimtoestellen tot fietjes, skelters en stepjes, kinderen van 1 tot 6 jaar zullen hier schateren van het lachen.



Steinerbos

In het Steinerbos in Stein kun je spelen, zwemmen en roeien... wat je maar wilt. Het Steinerbos is ongeveer 45 voetbalvelden groot. Wedden dat jij je er volop vermaakt? Je kunt rondracen op skelters, hoog de lucht in schieten op de airtrampolines of schattige dieren voeren. Klim, klauter, glij, spring, spetter, spatter, en geniet. Ook is er een brasserie aanwezig. Kijk op de website om met eigen ogen te zien wat er allemaal te beleven valt. Er is zóveel leuks! Wanneer je je ticket (€7,95) via de website bestelt, scheelt dat een euro.



Geulpark

Het Geulpark aan Valkenburg aan de Geul is een prachtige natuurspeeltuin. Juist door te spelen in de natuur leren actieve jonkies veel over de natuur om hen heen. Hier kun je gratis hutten bouwen, over grote stenen heen klauteren en met twee waterpompen en ladingen zand kan je fabelachtig mooie dingen bouwen. Succes gegarandeerd.




Geschreven door Susanne Verdonk