Koningsdag 2024: wat is er allemaal te doen in Zuid-Limburg?

25 maart 2024
Met Koningsdag kleurt het hele land oranje. Hier vind je een overzicht van leuke vrijmarkten en andere toffe Koningsdag-activiteiten voor kids!
Wij houden van Koningsdag! Om de vrolijkheid, de uitbundigheid en de té leuke activiteiten die alle oranjeverenigingen elk jaar weer weten te organiseren. 

Oranjegloed Festival

Op Koningsdag kleurt het Vrijthof weer oranje! Top artiesten komen langs en draaien te gekke beats. Op het programma staan ook verschillende sport-, cultuur- en kinderactiviteiten. Omcirkel 27 april met een oranje stift in je agenda!



Mergelpracticum Vrijthof

Tussen 12.00 en 15.00 uur is het Natuurhistorisch Museum te vinden op het Vrijthof met een mergelpracticum, hoe gaaf. Geschikt voor alle leeftijden en je hoeft je niet van tevoren aan te melden, kom gewoon gezellig langs.



Kasteelfestijn Hoensbroek

Op 27 en 28 april bruisen het kasteel en de kasteelpleinen van Kasteel Hoensbroek van de activiteiten! Maak kennis met familie Hoen, die door acteurs tot leven wordt gebracht. Ga mee op een tijdreis en beleef de rijke historie van het kasteel van dichtbij. Ook vertellen de beleefgidsen je alle geheimpjes over het kasteel.



Koningsdag Sittard Geleen

Sittard-Geleen kleurt op Koningsdag weer helemaal oranje! De dag begint al vroeg met de start van de creatieve markt. 's middags zie je hier ook verschillende optredens. Ondertussen trekt de stoet door de binnenstad. Sluit de middag af op het terras terwijl je geniet van de muzikale activiteit en start daarna je route langs het Oranje pad!



Koningsdag in Eygelshoven

Lossen jullie het mysterie van Koningsdag op? Van 12.00 tot 14.00 uur start er een spannende speurtocht vanaf het Scoutinggebouw. Ook daarna is het nog feest. Er staat een spellenmiddag klaar met luchtkussens en smink. 's avonds is er ook een lampionnenoptocht en een vuurwerkshow!



Koningsdag Brunssum 

Koningsdag in Brunssum komt er weer aan! Op het programma staan de Oranjebraderie en de Kindervrijmarkt. Op de Braderie vind je de nieuwste mode, modernste gadgets en lekkere versnaperingen. Slenter heerlijk door het centrum van Brunssum en kijk je ogen uit.



Tip: ben je uitgekletst met deze Kletspraat bekijk ook eens onze andere Kletspraat edities of één van de leuke kletsboeken van Gezinnig!

TIP: Hier vind je 30 tips om Koningsdag gezellig thuis te vieren! Naar de website