Kruimeltje - De Musical

11 oktober 2022

Het verhaal over het aandoenlijke zwerfjongetje, zijn vriendinnetje en hun hond is nu te zien in de theaters! Wij waren bij de première en hebben genoten!

Familiemusical naar het boek van Chr. van Abkoude

Het oude boek, dat ik met zoveel plezier heb gelezen als kind, ligt met vergeeld tape om de vervallen kaft in onze boekenkast te wachten tot mijn kinderen het eens zullen gaan lezen. Tevergeefs, allebei tonen ze geen belangsteling... jammer! Toen ik zag dat REP entertainment een familiemusical had gemaakt van het verhaal over het zwerfjongetje en zijn avontuurlijke vriendinnetje wist ik dat er heen zou gaan met ze; zo zouden zij in ieder geval het verhaal leren kennen! Kruimeltje - het verhaal

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. 

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. De première in Stadsschouwburg Haarlem
Wat hebben wij op zondag 9 oktober genoten! We hebben vreselijk gelachen, maar waren ook oprecht ontroerd door het personage Kruimeltje en het mooie verhaal dat op een geweldige manier is vertolkt.

De cast is maar klein, met 4 volwassenen en 2 kinderen. De volwassen acteurs spelen allemaal verschillende rollen en spelen die met verve. De kinderen die Kruimeltje en Keesie spelen vonden wij echt te gek; wat een heerlijke, vrolijke, ondeugende straatschoffies zetten zij neer! Het verhaal is inderdaad precies dat uit het boek, althans, zoals ik me dat van jaren geleden herinner, maar doorspekt met mooie liedjes (wat een stemmen!) en grappen voor zowel de kinderen als de volwassenen in de zaal. Precies waar ik op hoop bij een familievoorstelling!


Alle Kruimeltjes en Keesies bij elkaar! Wij zagen de twee toppers in het midden schitteren in Haarlem. 

Speelschema

Kruimeltje de musical is te zien op zondag 22 januari bij Theater Heerlen. Reserveer snel je kaartjes!

Naar de website