8x creatieve clubjes voor het nieuwe schooljaar in Zuid-Limburg

20 augustus 2022
De zomervakantie maakt langzaam plaats voor het nieuwe schooljaar. Spannend! Zoek je nog een leuke creatieve club? We hebben 8 super leuke creatieve clubjes in Zuid-Limburg voor je op een rijtje gezet.
Creatieve clubjes voor kinderen in Zuid-Limburg

1. Jeugdtheater Landgraaf

Lijkt het jou leuk om theater te maken? Hou jij van acteren, dansen en zingen? Dan ben je bij Jeugdtheater Landgraaf aan het juiste adres! Jeugdtheater Landgraaf heeft 9 groepen: voor de allerkleinsten (vanaf 6 jaar) tot ambitieuze jong-volwassenen (tot 30 jaar). Van musical- en toneellesgroepen tot productiegroepen. De lessen én presentaties worden gegeven in Theater Landgraaf.


2. Keyboard les Sittard

Leer spelen op een keyboard, piano of op een accordeon bij de muzieklessen van Keyboardles Sittard. De cursus in jouw eigen tempo en afgestemd op waar jouw behoefte ligt. En heb je al wat ervaring? Dan kan er op je huidige niveau ingesprongen worden. Alles wordt aan je eigen studie tempo aangepast. Super tof toch!



3. Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een belangrijke stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Het fonds betaalt de contributie / het lesgeld van deze kinderen. Niet alleen omdat deze activiteiten leuk zijn voor kids maar ook omdat het belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie en de spelregels klik hier



4. Technologiebende

Ontwikkel jouw technische talenten, leer programmeren, drones besturen, bouwen in Minecraft en ontwikkel apps bijvoorbeeld. De Technologiebende is een Genkse bende die leuke en leerzame workshops in het thema technologie en wetenschap aanbiedt. Geschikt voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Doe mee en ontwikkel je digitale skills! 


5. Jeugdclub de Happy Kids

Jeugdclub de Happy Kids is een club vol van leuke activiteiten voor kids vanaf 4 jaar in Maastricht. Ze organiseren leuke, actieve, sportieve maar ook veel leerzame activiteiten over bijvoorbeeld thema’s als “leefstijl”, “kinderrechten” of “pesten”. Soms maken ze uitstapjes naar bijvoorbeeld een speeltuin, pretpark of gaan op kamp. Ook zijn er te gekke spelshows bekend van tv en mag je koken in een echt restaurant! Met de oudste groepen wordt er onder andere lasergamen, karten of andere ruige dingen gedaan. Een club waar je Happy van wordt!



6. ECI Cultuurfabriek Roermond

ECI Cultuurfabriek is hét centrum voor kunst en cultuur in Roermond. Met een poppodium, theaterzaal, twee filmzalen, een grand café en verschillende expositie- en cursusruimtes is er altijd wat te beleven! Bij ECI krijgt creativiteit de ruimte. Creeer. Maak iets moois. Met je handen, je lijf of in je hoofd. Met expo, film, muziek, dans, theater en cursussen in een waanzinnig mooie plek. Klik hier voor meer informatie over alle toffe cursussen. 


7. Kumulus

Bij Kumulus kun je lessen en cursussen volgen in muziek, dans, beeldende kunsten en theater & musical. Talentontwikkeling staat centraal bij Kumulus, en kinderen krijgen vanaf jongs af aan al de kans om zich te ontwikkelen. Er zijn speciale lesprogramma’s die zich richten op getalenteerde leerlingen! Maar ook voor beginnerscursussen en leuke naschoolse clubjes kun je terecht bij Kumulus. 



8. Sound Academy Maastricht

Wat dacht je van drums, percussie of gitaar? Piano, keyboard of een van de blaasinstrumenten? Je kunt het allemaal leren bespelen bij Sound Academy Maastricht! Je kunt zelfs kiezen voor zangles. Sound Academy staat bekend om de praktijkgerichte methodiek en de gezellige sfeer, veel oefenen en plezier maken dus! In het gebouw zijn verschillende lesruimtes en er is zelfs een heuse opnamestudio, waar je jouw geleerde muziekstukjes kunt opnemen. Weet je nog niet wat 'jouw' instrument is? Kies dan voor een cursus instrumentorientatie of kom even langs bij deze gezellige muziekschool.




Met deze 8 super leuke tips hebben we jou hopelijk meer inspiratie gegeven voor een creatief clubje dit schooljaar. Denk lekker out of the box en veel succes!

TIP: Op zoek naar leuke tips en uitjes voor kinderen? Hier vind je een overzicht met alle kinderuitjes in Zuid-Limburg! Naar de website