Een meivakantie vol gezinsuitjes in Zuid-Limburg!

17 april 2023
Jeetje, wat hebben we er zin in! Twee weken lang geen wekker, geen lunchtrommels en volop tijd voor leuke dingen! We hebben de uitagenda gevuld en delen hierbij alvast toffe tips voor een actieve, creatieve en avontuurlijke vakantie!
Meivakantie-uitjes in Zuid-Limburg

Rondvaart op de Maas
Stap deze vakantie aan boord bij Rederij Stiphout en bewonder Maastricht vanaf het water! Extra leuk: de Brunchcruise of Pannenkoekencruise. En nieuw: Kapitein op je eigen schip, huur een sloep en vaar je eigen koers over de Maas!Ga op ontdekkingstocht!
Ontdek alle bloemen- en planten met de nieuwe speur- en zoektocht in Kasteeltuinen Arcen. Sla een balletje op de avontuurlijke minigolfbaan, leef je uit op het speelstrand met trekvlot en knuffel de liefste diertjes.Blotevoetenpad Lieteberg
Alle schoenen mogen deze meivakantie thuis blijven, want deze 3 km lange route ontdek je op blote voeten! Wandel door het water, klim en klauter over de hellingen en stamp in de modder bij Lieteberg, net over de grens.

Ga mee op Spoortocht!
Ontdek samen met je familie en Arriveaux Clouseau bijzondere plekken zoals Klein Madurodam of het bijzondere ei. De fotospeurtochten van Arriva zijn tussen de 4-5 kilometer lang en er zijn 5 Spoortochten om uit te kiezen.Op naar het Sprookjesbos

Bezoek de sprookjesbosbewoners, laat je verbazen in de 7d-cinema, neem plaats in stoere attracties en laat je kinderen ravotten in de verschillende speeltuinen van Sprookjesbos Valkenburg! Ook te combineren met de KidsEscape kamers.

10x leuke (attractie)parken
Yes de parken zijn weer open! Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Kids zijn er de hele dag zoet. We hebben de leukste thema- en speelparken voor je op een rijtje gezet!
Sportief outdoor-kamp
Kan jouw kind geen genoeg krijgen van buitenspelen, klimmen en klauteren? Doe dan mee met het Adventure Camp van SnowWorld Landgraaf. Het 3-daagse kamp is volledig verzorgd vol outdoor ervaringen en sportieve uitdagingen!

Met z'n allen eropuit!
Wat is het lekker weer! De zon schijnt, dus tijd om samen naar buiten te gaan. Op onze Eropuit-pagina staan daarom superveel natuuruitjes, pluktuinen en festivals. Natuurlijk staat er ook nog wel wat gaafs voor binnen tussen!

Leer alles over wetenschap
In de meivakantie is er genoeg te doen en te ontdekken in Discovery Museum! Zo is er naast de Expeditie en het Aarde theater de tijdelijke expositie Stad in de Steigers. Of ga aan de slag in de Science Labs en de Science Show!

Koningsdag 2023

Met Koningsdag kleurt het hele land oranje. Wij houden van deze vrolijke dag! In onze blog vind je een overzicht van leuke vrijmarkten en andere toffe Koningsdag-activiteiten voor kids! Waar ga jij 27 april naar toe?17x oranje lekkernijen
Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag maak je er thuis een extra feestelijke dag van. Hoe leuk is het om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze te maken! Vier een gezellig en smakelijk feestje.

Feest in het BloteVoetenPark
Deze feestjeslocatie is midden in de natuur. Alle schoenen mogen uit om samen de BloteVoetenWandeling te doen. Kies je voor het wensstok arrangement, dan neem je onderweg de mooiste stok mee om te versieren!Heel veel feestjesinspiratie!
Een verjaardag op de planning? Wij verzamelen dé kinderpartijtjes in en om Zuid-Limburg! Ga je voor een actieve party of creatief feestje voor kinderen? De leukste outdoor feestjes, maar ook overdekte partijtjes. Ontdek ze allemaal!

Een agenda vol uitjes
Zoveel leuke meivakantie-tips... deze brief zou wel erg lang worden als we alle uitjes in en rondom Zuid-Limburg zouden noemen. Neem daarom een kijkje in onze Uitagenda, daar staan een heleboel vakantie-activiteiten op een rijtje! Musea, creatieve activiteiten, sportieve uitjes, lekker in de buitenlucht en meer!

Uitagenda

Een hele fijne vakantie! 

TIP: het is ook heerlijk om in de meivakantie met de kids naar een leuk restaurantje met terras en speeltuin te gaan. Bekijk hier onze aanraders in Zuid-Limburg!


Naar de website