De leukste natuurparken in Zuid-Limburg!

14 augustus 2023
Welk seizoen het ook is, een natuur-uitje is heerlijk verfrissend. Spelen, picknicken of een rondje wandelen, in de Zuid-Limburgse natuur is genoeg te doen in het groen! Deze natuurparken zijn in elk geval een bezoekje waard.

Speelnatuur Brunsummerheide

Welke beestjes kom jij allemaal tegen in de speelnatuur van Brunsummerheide? Hier kun je heerlijk wandelen, natuurfeitjes leren en dus op zoek gaan naar de dieren die leven in de omgeving. Je hoeft alleen maar het paadje met de gele band te volgen! Lees hier meer informatie. 

Schutterspark

In dit park kun je een hele dag vertoeven, omringd door de natuur. Heerlijk ontbijten of lunchen bij Brasserie Schuttershüske, lekker ravotten in de naastgelegen speeltuin of genieten van een ijsje aan de overkant bij de IJshut.

Op zondag rijden, bij goed weer, de stoomtreintjes. Verderop ligt de Kinderboerderij of kan je je vaarbewijs halen bij de Minihaven! 

Wandelen, fietsen, spelen, eten, drinken en genieten. Hoge Kempen en het Boelbos

Geniet van de prachtige natuur in het Nationaal Park Hoge Kempen. Voor kids extra leuk want er ligt ook Het Beestige Boelbos! In dit leuke speelbos maak je kennis met alle leuke en bijzondere diertjes die in het Nationaal Park rondlopen.
Hierbij staat het heideblauwtje centraal. Het heideblauwtje leidt de kinderen op een speelse manier langs de verschillende dieren.

Doe de avontuurlijke vossensluiptocht of ga door de slangenkruip!

Enci-groeve

Altijd al eens een indrukwekkende kalksteengroeve willen ontdekken? Ga dan eens op avontuur in het ENCI-gebied nabij de Sint-Pietersberg in Maastricht. Het ENCI-gebied is een prachtige plek om te wandelen, vissen, hardlopen, fietsen of gewoon te genieten van alle mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft. Geniet op je eigen manier van het prachtige landschap.

Ook leuk is om met je kinderen op fossielen zoektocht te gaan!Kattevennen

Als jij een dagje er op uit wil met je gezin dan is de Kattevennen echt een aanrader! Hier kun je je een hele dag vermaken, zowel jong als oud. Sla een balletje op de blauwe minigolfbanen van Kattevennen. Houden jullie van fietsen? Er zijn hier talloze fietsroutes te vinden. Ben je meer een wandelaar? Bewegwijzerde routes brengen je naar stille genietplekjes in het dennenbos van Kattevennen.

Speeltuin De Speelplaneet is een heerlijke plek voor de kinderen om even lekker te spelen en super leuk om te combineren met een heerlijke picknick in het bos! Er zijn hier hele speciale plekken gemaakt om te picknicken!

Genoeg te beleven voor een hele dag vol sportieve outdoorfun activiteiten bij Kattevennen in Genk.

Voor meer leuke uitjes kun je een kijkje nemen in onze Uitagenda of op onze Eropuit-pagina