11x overdekte uitjes in Zuid-Limburg

30 november 2022
Regen die met bakken uit de hemel komt, een barre winterdag of mist in de lucht, als het weer even tegenzit zijn er nog genoeg gezellige uitjes te doen! We hebben 11 overdekte uitjes in Zuid-Limburg voor je op een rijtje gezet zodat het hele gezin buitenshuis toch kan genieten van actieve en culturele activiteiten.
Achter de deuren van de Limburgse gebouwen valt een hoop te beleven. Van binnenspeeltuin tot museum, er is zoveel te ontdekken! Met een van de volgende 11 uitjes vermaken jullie je heerlijk binnen!

Boulderhal Maastricht

Nog nooit geboulderd of grote fan? Kom langs en probeer het bij de mooie, lichte klimhal van Radium Boulders! Je hebt geen uitrusting, cursus of klimpartner nodig. Er zijn genoeg makkelijke en moeilijke boulders te ontdekken. Radium Boulders heeft zelfs een circuit speciaal voor kinderen. Vrij boulderen kan al vanaf 8 jaar!

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Je kunt het oude kasteel op eigen gelegenheid bezoeken met de kids of onder begeleiding. De KaSpeelTocht maakt het bezoek nog leuker. Met deze tocht vol avonturen en ontdekkingen verkennen de kids op een verrassende manier het gigantische kasteel.Binnenspeeltuin de Graasj

Bij deze binnenspeeltuin in Roermond beleven kinderen een toffe dag vol klimmen, klauteren en ravotten. De binnenspeeltuin van De Graasj is elke dag open en heeft verschillende gedeeltes waar kids tot 10 jaar heerlijk kunnen spelen. Er is een enorm speeltoestel, en er is een speciale peuter-speelruimte voor de allerkleinsten!

SnowWorld Landgraaf

Ontdek de pistes en verse sneeuw bij SnowWorld Landgraaf! Dit grootste overdekte wintersportdorp van Europa met de langste piste van de Benelux is ruim 400 meter lang! Daarnaast zijn er nog andere pistes, waaronder een oefenpiste voor kinderen. Roetsj naar beneden met het hele gezin!
Schaatsbaan Laco

In Geleen vind je de enige overdekte ijshal en de enige 400-meter buitenbaan van Limburg! Je kunt er het hele jaar door recreatief schaatsen en lessen volgen. Met een dagkaart voor de Schaatsbaan Laco kun je ook zwemmen, of andersom! Wie draait de mooiste rondjes?

GlowGolf Kerkrade

Bij GlowGolf Kerkrade krijgt midgetgolf een heel nieuwe spectaculaire dimensie! Je speelt het spelletje hier namelijk in een bijzondere black light omgeving. Tijdens GlowGolf waan je je in een mysterieuze en indrukwekkende fantasiewereld, terwijl je met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes probeert te krijgen. Een mooie uitdaging!
Monkey Town Heerlen

Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is, binnen bij Monkey Town schijnt altijd de zon en heb je plezier voor tien. Kinderen kunnen hier 7 dagen per week terecht om alle klim- en klauterskills weer even te testen! Op speciale tijden geldt een voordelig peutertarief. Spelen maar!

MultiBall beweegmuur

MultiBall transformeert elke muur in een volledig meeslepende interactieve sportervaring. Spelers worden uitgedaagd al bewegend een spel te spelen of een trainingsmodule te doorlopen. Er zijn zowel educatieve, sportieve en recreatieve spellen te spelen met MultiBall. Kom je geografische kennis bij te schaven, muziek spelen of een potje doelschieten bij Arenal Kerkrade!Lasergamen Unit 13

Twee teams strijden op deze toffe locatie voor de overwinning gedurende spannende, realistische missies! Geheel in game style! Ontdek de grote ruimtes vol obstakels, verschuil je achter muren en deuren en richt op de tegenstander. Special effects en een digitale puntentelling maken de ervaring bij Unit 13 compleet. Let the game begin!

The Brickroom

The Brickroom staat helemaal vol met duizenden legoblokjes. Spelen met steentjes en minifigs, wie is er niet groot mee geworden! 1,5 uur lang geeft de Brickmaster je opdrachten die je binnen de tijd moet volbrengen. Bouw er helemaal op los met je vrienden of familie en laat je creativiteit los op je bouwwerken! Zo kun je er samen er iets heel moois van maken.Discovery Museum

Je komt handen en ogen tekort voor de interactieve stations bij Discovery Museum in Kerkrade waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit. In de Expeditie doe je de ene ontdekking na de andere. Reizend door de themawerelden Gezondheid, Voeding, Wonen, Werken en Leren, neem je overal wat mee. Bizarre weetjes en indrukwekkende ervaringen veranderen jouw kijk op jezelf en de wereld waarin je leeft!

Veel plezier!