• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Haal je Pietendiploma: 26 opdrachten voor thuis

23 november 2020
Over het dak lopen, pakjes inpakken, pepernoten bakken… De Pieten hebben het maar druk met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Met deze vrolijke opdrachten kun je thuis testen hoe goed de pietenvaardigheden van jouw kind zijn. Heeft jouw piet-in-de-dop de opdrachten succesvol volbracht, dan ligt er een pietendiploma klaar.
Pietendiploma
Daag jouw kind(eren) uit met deze pietenopdrachten!

1. Kun je net als Piet over de daken balanceren? Maak de rand van het dak na met een evenwichtsbalk of rechte lijn op de vloer.

2. Pieten moeten natuurlijk heel stil zijn tijdens het cadeautjes bezorgen. Hoe stil kan jij sluipen? Of daag elkaar uit wie het langste stil kan zijn.

3. Maak net als Piet 5 mooie koprollen.

4. Hoe snel kan je pakjes inpakken? Pak zo snel mogelijk een cadeautje in.

5. Natuurlijk moet het cadeautje er ook mooi uitzien! Maak een zo mooi mogelijk pakje.

6. Kan je net zo goed mikken als Piet? Gooi 10 pakjes in de schoorsteen. Boots de schoorsteen en de pakjes bijvoorbeeld na met propjes papier en een prullenbak.

7. Bak de allerlekkerste pepernoten! Bekijk hier een heerlijk recept!

8. Net als Culinaire Piet herken je natuurlijk ook alle kruidnootsmaken. Raad tijdens een blinde proeverij de smaak van elke kruidnoot.

9. Versier je eigen pietenmuts.10. Pieten moeten van alles tegelijk doen. Kun je tegelijkertijd hinkelen en een sinterklaasliedje zingen?

11. Schrijf net als Dichtpiet een mooi gedichtje voor iemand en draag het voor.

12. Piet heeft haast! Verkleed je binnen 3 minuten als een pietje met muts, handschoenen en gymschoenen.

13. Bouw een toren van pepernoten. Lukt het om 10 pepernoten op elkaar te stapelen?

14. Haal net als Mallepiet een grapje uit met iemand.

15. Zing zoals Zangpiet 3 sinterklaasliedjes uit je hoofd.

16. Piet weet natuurlijk precies hoe de stoomboot eruit ziet. Knutsel zelf een stoomboot van karton óf bouw de pakjesboot van LEGO. Dit is ook een superleuk idee voor een surprise!

17. Piet is ook heel vindingrijk! Probeer pepernoten en schuimpjes te eten met je handen op je rug.

18. Tijdens het pakjes bezorgen mag Piet zijn “cadeautjes” niet verliezen. Lukt het jou om met een mandarijn op een lepel een parcours af te leggen door het huis?19. Zoek in de wijk of op tv alle onderdelen uit de Kidsproof Sinterklaasbingo! Download de bingokaart hier!

20. Verlegen Piet houdt er niet van om gezien te worden tijdens het pakjes bezorgen. Verstop je zo goed mogelijk in huis.

21. Oh nee! De pakjes zijn kwijt. Zoek zo snel mogelijk alle verstopte pakjes in huis.

22. Sint en de Pieten kennen álle kinderen in Nederland. Hoe goed ben jij met namen? Roep bij elke letter van het alfabet een jongensnaam én meisjesnaam.

23. Al die kindernamen staan in het Grote Boek van Sinterklaas. Maak het boek na en bewaak het een dag lang. Pas op dat je hem niet kwijtraakt!

24. De Pieten laten Sinterklaas graag lachen. Maak met scheerschuim of zeepsop de witte baard van Sinterklaas na. Dat zal de Sint vast grappig vinden.

25. Af en toe mag Piet ook op het Paard van Sinterklaas rijden. Kun jij paardrijden op een bezemsteel?

26. In de Zak van Sinterklaas kunnen niet alleen pakjes, maar ook Pietjes! Hou een wedstrijdje zaklopen door de woonkamer.

Heeft jouw kleine Pietje de opdrachten goed volbracht? Dan ligt er een échte Kidsproof Pietendiploma klaar. Tip: sla de afbeelding op om hem te printen.Haal je pietendiploma met deze leuke pietenopdrachten. Sinterklaas is elk jaar weer op zoek naar hulppieten die helpen met pakjes inpakken, pepernoten bakken, cadeautjes rondbrengen en nog veel meer. Met deze 26 oefeningen kunnen kinderen thuis hun pietenvaardigheden testen. Heb je genoeg opdrachten voltooid? Dan krijg je het officiële Kidsproof Pietendiploma én mag je een eigen Pietennaam verzinnen. Wordt het Giechel Piet, Slaperige Piet of misschien wel Playstation Piet ;)

Veel plezier!

TIP: in deze blog vind je nog meer toffe Sinterklaasactiviteiten om thuis te doen!
Naar de website