15x kindvriendelijke restaurants met speeltuin én terras!

9 maart 2022
Lekker hapje eten met het gezin? Bij deze restaurants kunnen ouders genieten van een lekker drankje op het terras terwijl de kids zich vermaken in de te gekke speeltuin. Van ontbijt tot lunch en diner, deze kindvriendelijke plekjes in en om Zuid-Limburg zorgen zeker voor volle maken en veel plezier!

1. De BloteVoetenHut

Midden in de prachtige natuur ligt de sfeervolle BloteVoetenHut met natuurterras. Het natuurlijke speelgoed en de toffe speeltoestellen zorgen ervoor dat peuters en kleuters zich prima vermaken. Ouders kunnen tot rust komen onder het genot van biologische koffie, huisgemaakte broodjes of een borrelplakje. En... de schoenen mogen aanblijven!

2. Hompesche molen

De Hompesche Molen ligt in een oude boerenschuur aan de Molenplas, een van de mooiste Maasplassen in Limburg. Het restaurant is omringd met boomstammen, stepping stones en wilgenhutten; een ideale natuurspeeltuin! Kies hier voor koffie, vlaai, lunch, diner of het heerlijke kindermenu!

3. Timber's Brasserie

Geen gast van het bunglowpark? Bij Landal Hoog Vaals kun je alsnog uitgebreid dineren in Timber's Brasserie. Geniet van lekkernijen terwijl je uitkijkt over een prachtig heuvelachtig landschap. Voor de kids is er een speciaal Bollo Kidsbuffet en een mooie buitenspeeltuin om in rond te rennen.

4. Aan de Meule

De kinderkaart van Aan de Meule zorgt voor genoeg keuze: kinderspaghetti, frietjes met snacks, spareribs of een overheerlijke hamburger, om te smullen! Neem plaats in de moderne, met olijfbomen ingerichte serre of plof lekker neer op het grote terras naast de speeltuin. Wat een heerlijke plek om te vertoeven!



5. Uitspanning de Nachtegaal

Wat een unieke locatie! Uitspanning de Nachtegaal ligt midden in een groot beschermd natuurgebied. Zo krijg je het gevoel alsof je écht buiten bent. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en even buurten bij de dieren op het land. Hebben jullie de lama al gespot? Lunchen, dineren of alleen een drankje doen, het kan allemaal. Met speciaal kidsmenu!

6. Dwaze herder

Dit restaurant is geschikt voor de hele familie: met uitgebreide gerechten, broodjes, lekkere drankjes en een heel groot kindermenu: voor ieder wat wils! Verder zijn er bij de Dwaze Herder maar liefst twee speeltuinen (binnen en buiten)! En ook het parkje met springkastelen en de kinderboerderij zijn zeker de moeite waard!

7. Jantje zag eens pruimen hangen

Bovenop de Gulpenberg ligt dit kindvriendelijke restaurant. De locatie maakt een bezoekje goed te combineren met een lekkere wandeling of fietstocht. Het restaurant is gezellig ingericht en rondom ligt een royaal terras met schitterend uitzicht. Ook de grote speeltuin vol speeltoestellen en de speciale boevengerechtjes voor kinderen mogen niet worden vergeten!



8. Windraak 31

Uit eten saai voor kinderen? Bij Windraak31 zeker niet! De speeltuin naast het terras heeft een grote trampoline, een klimtoestel en een glijbaan. Of wat dacht je van de gave wandelroutes in de buurt. Opladen kan vervolgens weer met een keuze uit het brede assortiment. Leuk en lekker!

9. Biesenhof Geleen

Het keukenteam staat klaar om het hele gezin te laten genieten van een heerlijke lunch of diner bereid met verse gerechten. Het restaurant heeft een ruim terras met indrukwekkend uitzicht op de Biesenberg. Ook aan de kleine vrienden is gedacht: er is een grote speeltuin op het achterterras!

10. Berghotel Vue

Verscholen tussen de heuvels van Zuid-Limburg ligt deze fijne plek voor jong en oud! In de winter kun je bij het haardvuur zitten en genieten van Limburgse vlaai en in de zomer genieten van het terras. De coolste speeltuin van het heuvelland? Dat zou zomaar kunnen. Stoere kids kunnen bij Berghotel Vue op onderzoek bij de tokkelbanen, glijbanen, boomhutten en het grote speelveld!



11. De Bokkerijder

Wat een adembenemend uitzicht vanuit dit restaurant op het drielandenpunt! Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in het speelparadijs met ballenbak en videospelletjes terwijl de ouders genieten van een avondje heerlijk dineren of een uitgebreide lunch in de middag!

12. Mareveld

In het weekend is de Mareveld naast Partycentrum een eetcafé! Gastvrijheid, gezelligheid en het herberggevoel staan voorop. Je wordt welkom geheten in de sfeervolle binnenruimte of bij mooi weer op het buitenterras met aangrenzende speeltuin. De gasten worden verrast met speciale bereidingstechnieken. De Mareveld heeft een eigen houtbroodoven, rijpingskast en rookkast!

13. Bie de groeve

Brasserie Bie de groeve ligt op camping 't Geuldal. Hier geniet je van een drankje terwijl de kinderen spelen in de speeltuin, knuffelen met de dieren of rondcrossen op een skelter. Met het menu en kindermenu is er voor ieder wat wils op elk moment van de dag.



14. Villa Kanjel

Op 1 april 2022 zal Villa Kanjel haar deuren weer openen na een grote restauratie. Gasten kunnen dan genieten van de villa, het koetshuis, de landschapstuin met bomenlanen en diverse bruggetjes zoals de familie Regout dat vroeger deed. De sprookjesachtige omgeving bevat ook een terras en speeltuin voor de kinderen. Het menu zit vol met heerlijke kids specials!

15. Smokkelhoeve

Dit restaurant ligt vlakbij de plaatsen waar de smokkelaars ooit hun weg wisten te vinden. Spannend! Je kunt hier genieten van een heerlijke maaltijd of een fris drankje, vlakbij de grens tussen Nederland en Vlaanderen. Speciaal voor de kids is er een lekker kindermenu. En wanneer de kinderen uitgegeten zijn kunnen ze zich uitleven in de grote speeltuin en speelweide!

Eet smakelijk!

TIP: Je kunt in Zuid-Limburg ook terecht bij deze speelplekken in de natuur!