Kidsproof blogTerug

Stoere kinderfeestjes in Limburg

3 januari
Hier zijn 8 tips om het stoerste en meest uitdagende kinderfeest in Limburg te organiseren.
Je kindje is jarig, de vlaggen hangen uit. Opwinding hangt als wierook in de lucht en de vrolijke spanning van jouw kleine-grote is aanstekelijk... Wat voor cadeautjes zal ik krijgen? Wie komen er allemaal op mijn verjaardag? Mag ik de HELE taart opeten? Hoe voelt het om een jaar ouder te zijn?
“Mama, papa, wat ben ik al groot, hé?” zegt jouw jarige smurf.
“Ja, schat. Je bent al heel stoer.”
Bij stoere kinderen horen nu eenmaal stoere kinderfeestjes. Dat is een ongeschreven regel, een alombekende wet. En waar kun je dan allemaal uit kiezen? Kidsproof heeft 8 geweldige ideeën voor jou.

Clip ‘n Climb

Is je kind acht jaar is geworden, actief en dol op klimmen en abseilen? Houdt hij of zij wel van een uitdagend wedstrijdje?
Dan biedt Clip ’n Climb in Kerkrade hét perfecte kinderfeest, een feest waar vriendjes en vriendinnetjes niet snel over uitgepraat zullen raken. Clip ’n Climb heeft namelijk 25 klimuitdagingen die lekker anders en wellicht zelfs wel leuker en speelser zijn dan de reguliere (steile) klimmuur. Je klimt omhoog via touwen, staven, ladders of middels andere coole klimhandvaten. Je kunt zelfs in het donker klimmen. Het is volkomen veilig doordat je jezelf vastklemt (Engels: to clip) aan de klimuitdaging.
Indien de kinderen minimaal 8 jaar, 20kg en 120cm zijn, mogen zij samen een uur lang in de klimarena racen naar de top. Wie bereikt ‘m als eerste? Kunnen zij nog lachen voor de foto, met al die rode wangen en zweetdruppels? Jawel, toch? Na afloop genieten de kinderen samen van een overheerlijk kidsmenu in de Clip Bar. Dan kunnen de kinderen fijn zingen, spelen én die felbegeerde verjaardagscadeautjes openmaken. Zorg dat je een kwartier eerder aanwezig bent voor instructies en het in ontvangst nemen van materialen. Ook houdt Clip ’n Climb rekening met eventuele diëetwensen en allergieën.

Grotten Noord / Maastricht Underground

Soms kun je je kind(eren) wel achter het behang plakken. Dat kan natuurlijk niet echt. Wél kun je ze bij Maastricht Underground met een gerust hart de donkere diepte in sturen. Ze zullen je nog dankbaar zijn ook, want samen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes gaat jouw jarige job - gewapend met een kompas, een reflector en een kaart - op een spannende expeditie door het ondergrondse labyrinth. Er zijn 3 manieren waarop ze zelf de weg zullen moeten vinden. Een gids sluipt mee, vertelt spannende (waargebeurde) verhalen en wijst de kinderen op verborgen fossielen, geheime muurtekeningen en echte oude mijnwerkersschachten. Ook leren de kinderen hoe ze een vuursteen kunnen gebruiken. Het 1,5-uur durende Expeditie Grotten Noord kinderfeestje wordt afgesloten met een presentje en is fantastisch voor kinderen van 8-14 jaar.

Ook kun je kiezen voor het Expeditie Waldeck kinderfeestje (8 – 12 jaar). Je kind kruipt dan in de huid van Soldaat Waldeck en reist terug naar de tijd dat hij nog levend rondstampte. Er moeten zelf zaklampen meegenomen worden – dit zal de enige lichtbron zijn. De kinderen leren op een spannende en avontuurlijke manier meer over de fascinerende historie van Maastricht.

Bij het Expeditie Fort Sint Pieter kinderfeestje moeten de kinderen door middel van verhalen, rekenopdrachten en een kompas de ondergrondse weg zien te vinden. En er zijn nóg drie andere kinderfeestjes beschikbaar bij Maastricht Underground, zoals het feest waarbij kinderen de Mosasaurus (reusachtig uitgestorven reptiel) op moeten speuren. Kijk snel op de website om het partijtje te kiezen dat het beste aansluit bij de interesses van jouw kind.


Snow World Landgraaf

Bij Snow World Landgraaf kan jouw kindje zijn of haar vriendjes LETTERLIJK op een heel COOL feestje trakteren, namelijk... eentje IN DE SNEEUW! Heerlijk sportief, actief en stoer. Er zijn drie kidsparties om uit te kiezen. Bij alle feestjes (en dus ook bij Kids Party A) ontvang je limonade en een muffin, een feestelijk versierde tafel, een cadeau voor de jarige en één uur ravotten bij de door jouw gekozen sneeuwactiviteit. Bij Kids Party B komt daar nog een lekker kindermenu bij en bij Kids Party C ontvang je 2x een 1 uur (activiteit naar keuze).
Je kunt kiezen uit skiles, snowboardles, klimmen plus 5 ritjes op de Alpine Coaster of tube-gliding op de piste.
Dat belooft een spectaculaire dag te worden...

Bubble soccer

Ademt jouw kind zowat voetbal? Is het slaapkamerbehang verdwenen onder de voetbalposters? Heb jij het volgende WK voetbalwonder onder jouw dak? Dan is een kinderfeest bij dit overdekte voetbalparadijs een ware droom die uitkomt. Bij Soccer Arena in Kerkrade kan jouw kind zich helemaal uitleven tijdens een hilarisch potje Bubble Soccer. De kinderen hangen dan in een grote met lucht gevulde plastic bal die ook als stootkussen dient. Lachen, gieren, brullen geblazen. Na een uur Bubble Soccer spelen wordt er onbeperkt limonade plus friet en een snack geserveerd. Ook krijgt de jarige een presentje mee naar huis.

Kano & Rafting Maastricht

Stoere kinderen vieren hun feestje tussen twee landen. Op het water. In een kano of een raft. En een stroomversnelling hier en daar? Ach, daar draaien stoere binken hun handen niet voor om. Kano & Rafting Maastricht heeft speciale arrangementen voor avontuurlijke kinderfeestjes, met tochten van 10km, 14 km of 21 km (volledige dagtocht). Je hoeft geen ervaring te hebben en je krijg natuurlijk een zwemvest om. De terugweg leg je af per fiets, voet, of taxibus. In overleg maken ze een speciaal op maat gemaakt programma voor jullie. Dit is een feestje die je kind nog lang zal heugen.

Avonturenpark Valdeludo


Bij Avonturenpark Valdeludo in Echt kunnen de kinderen zich compleet uitleven door te lasergamen, karten, bowlen, mini golf te spelen (glow in the dark) of te klimmen en klauteren terwijl ze dapper het hoogteparcours trotseren. Of toch liever op de bungeetrampoline, hutten bouwen of ravotten bij de speelrivier? Er zijn 25 attracties waar jouw jarige naar hartelust samen met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen. Een feestje kan geboekt worden voor minimaal 6 kinderen (kinderen van alle leeftijden zijn welkom) en is inclusief onbeperkt water / limonade, plus patatjes en een snack. Valdeludo heeft voor ieder wat wils. Kom snel stoer spelen!


Radium Boulders Maastricht

OK, dus jouw kind houdt van klimmen en klauteren en beklimt het liefst morgen nog de Mount Everest. Daar is uithoudingsvermogen en kracht voor nodig. En laat ‘boulderen’ nu nét de sport zijn die zich daar perfect voor leent. Ga naar Radium Boulders Maastricht voor een wel heel gezellig, creatief en sportief kinderfeestje. Na een korte uitleg kunnen de kinderen een uur lang heerlijk over de ‘rotsblokken’ heen klimmen (onder begeleiding van een instructeur en de ouders). Na afloop staat er limonade met slagroomtaart of chips voor hen klaar. Dát is een stoer kinderfeest (voor kinderen vanaf 8 jaar, minimaal 6 kinderen per feest).

Virtual Reality Maastricht

Gaat jouw jarige spruit zijn of haar feestje vieren in de eerste VR room in Limburg? Fabelachtig leuk! Ervaring is helemaal niet nodig bij Virtual Reality Maastricht. De kids krijgen een VR bril op en HUPPA... ze zijn even naar een nieuwe wereld getransporteerd waar ze boogschieten, Orcs verslaan, de woestijnachtbaan trotseren of meedeinen op de maat van hun favoriete muziek. Jouw kind kan namelijk zijn of haar eigen wensen doorgeven.
Je kunt kiezen uit twee VR kinderfuifjes: Medium en Large. Bij beide feestjes mogen de kids 90 minuten gamen onder professionele begeleiding en staat er limonade klaar. Bij het Medium kinderfeest mag de jarige met 2-6 kids komen (2 headsets) en bij het Large kinderfeest kunnen er 7-12 kids meedoen (4 headsets).
Een super stoer feest!

Wist je dat je zelfs met Selfies een fabelachtig leuk feest kunt organiseren? Check het hier!