• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Super leuke traktaties!

10 juni 2018
Omdat je eigen fantasie je soms even in de steek laat; traktatie inspiratie waar de jarige Job of Jet trots de klas mee rond kan!
Leuke Traktaties
Omdat ik het soms zelf even niet kan verzinnen vroeg ik vriendinnen en collega's welke traktaties zij laatst hebben gemaakt voor/ met hun jarige kind, onderstaande foto's kreeg ik doorgestuurd en deel ik graag met jullie! 

1) Zak patat met mayo
Deze zakjes zijn gevuld met Mama Mia chips (tip; doe dit echt pas op de ochtend van trakteren, als je het de avond ervoor al doet zijn ze vies slap!) met daarop een klodder mayo, gemaakt van een witte marsmellow met een patat vorkje. 
Zakjes en vorkjes zijn online te bestellen, maar mocht je daar te laat voor zijn kun je de lokale patatzaak lief aankijken. Of, zoals deze crea-mama deed; zij kocht bij de supermarkt kartonnen feesthoedjes, haalde de elastiekjes ervanaf en voilá, het is een zakje! 

2) Popcorn sneeuwmannetje
Lekker winters! Versier een bekertje met dropveters al sjaal, papieren neus, ogen teken je met stift. Op het laatste moment vullen met popcorn en klaar is de sneeuwman! 
3) Cupcakes
De meeste kinderen vinden cakejes leuk om te maken en ook nog heel lekker. Je kunt met de decoratie eindeloos varieëren! Maak bijvoorbeeld spinnetjes met hagelsag en dropveters, of voetbalveldjes met groene sprinkles en balletjes stekers. (Online te bestellen). En hoe vind je dan de spiderman cakejes en die lekkere snoep-cakejes, zijn ze niet schattig? Ik vond de presentatie op een etagière ook zo mooi... 4) Alles is leuker met oogjes erop!
Een donut wordt een heerlijk onnozel uitziend ding als je er snoep oogjes op plakt en zelf een drol ziet er dan grappig uit! Succes verzekerd met deze geinige traktatie.
Zie hier de werkbeschrijving van de drol en hier nog een variant op de donuts.5) Lekker en gezond
Omdat niet op alle scholen en door iedereen wordt gewaardeerd als een traktatie ongezond is en bovenstaande ideeën dat toch ehh... best wel zijn... hebben we gelukkig ook nog het prachtige appelroosje en de good-old groente/ fruit/ kaas/ worst krokodil! 


Als je een jarig kind hebt zoek je vast ook nog een leuk, origineel kinderfeestje. Laten we daar nou ook genoeg ideeën voor hebben! Check ze hier!
Veel plezier!