Terug naar de (Limburgse) natuur

2 augustus 2019
Tegenwoordig spelen kinderen steeds meer binnen. Geef de computerspellen, de TV of de vele druilerige, natte en koude dagen rustig de schuld. Maar nu... NU is het zomer, en dus trekken we met z’n allen massaal de natuur in. Toch?
Drielandenpunt

Als het gaat om plezierige buitenadresjes, zit Limburg zit vól mooie schatten. Kidsproof zet er een paar op een rij.

Het Blotevoetenpark
Op blote voeten lopen geeft een gevoel van vrijheid. Het stimuleert de bloedsomloop. Je wordt er sterker van. Tijdens de 4 kilometer lange tocht in Het Blotevoetenpark voelen je tenen de vaste grond, modder en water. Je ontmoet er evenwichtsbalken, hindernissen en een heus doolhof. Zo combineert Het Blotevoetenpark alle gezondheidsvoordelen met flinke doses plezier, ontspanning, én uitdaging. 

Blotevoetenpad Zutendaal
Het Blotevoetenpad Zutendaal is nét zo spannend. Dit parcour is 3 kilometer lang en heeft naast het doolhof, de zandheuvels en de waterpartijen ook een uitkijktoren en een hangbrug. Kom maar op, voetzolen!

Linssen Bloemen en Planten
Ja! Het bestaat! Een échte pluktuin. Wie kan de meest wonderschone bloem- en kleurcombinaties maken? Bij Linssen Bloemen en Planten kun je naar hartelust spelen in de speeltuin, de dieren, de fruitbomen en de groenteplanten bewonderen. Ook mag je jouw geplukte boeket thuis in een mooie vaas zetten. Check de website om te zien wanneer de foodtruck geopend is, mocht je er iets willen eten en drinken.

Pluk Het Zelf
Bij Pluk Het Zelf kun je ook je eigen bloemen en bessen plukken. Geniaal, die natuur. Wil je er een rondleiding door de Limburgse tuin bij? 

Avonturenpark Valdeludo
In Avonturenpark Valdeludo kunnen kinderen zichzelf fantastisch uitdagen, lekker in de natuur. Er zijn avontuurlijke attracties, plus leerzame en leuke workshops en activiteiten. Geniet van de buitenlucht, onbeperkt koffie en thee, air-trampolines, outdoor-lasergamen, timmeren en zagen, hutten bouwen, de speelrivier, vlotje varen, de avonturenberg en nog veel meer. Wedden dat de kinderen ‘s avonds lekker slapen?

Railbike Limburg
Wil je iets orgineels, leuks en sportiefs ondernemen met het hele gezin, in de buitenlucht? Bij Railbike Limburg kun je heerlijk door de prachtige natuur van Limburg ‘railbiken’ (fietsen op een spoor). Als je bij de pedalen kunt, kun je fietsen. Er kunnen vier personen op een fiets die vast zit op een spoor. Je legt een parcour af van ongeveer 6 kilometer en je kunt onderling afwisselen. Halverwege stop je voor een lekkere picnick. Het railbikecircuit loopt van Munsterbilzen tot in Gellik nat-Haspengouw en slingert ook door het bos.Fun Forest Venlo
Speel Tarzan en Jane in Fun Forest Venlo en ontdek al slingerend tussen de bomen wat dit fantastische klimbos allemaal te bieden heeft. Klim jij door een auto? Maak jij die grote sprong?

Drielandenpunt
Waar gaan jullie vandaag naartoe? Naar Nederland, Duitsland én België? Waarom ook niet? Bezoek het unieke Drielandenpunt en geniet van deze geografische uitzondering op het terras, de speeltuin en het uitdagende en uiterst spannende labyrinth (pas op voor de waterspuwende muren).

Wil je tijdens het eten genieten van het uitzicht op dit prachtige drielandenpunt? Eet dan een hapje bij restaurant De Bokkerijder. Voor de kinderen is er voldoende speelplezier zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen. Er is een ballenbak en een speelplaats. Ook kunnen ze er videogames spelen.

Bovendien kunnen kinderen hier deelnemen aan een superspannende speurtocht (De Vloek Van De Bokkerijders) door de Vaalser Bossen.

Taverne De Grensteen is ook een aanrader om samen met de kinderen van het Drielandenpunt te genieten. Wie heeft er trek in een lekkere pannenkoek?

Steinerbos
Zwemmen, roeien en stormmatten over racen. Een buitenbad met stoere glijbanen. Een luchttrampoline en skelters. Rennen, klimmen en klauteren in het speelbos. Schattige dieren voeren. Het kan allemaal in het Steinerbos. Na afloop hebben jullie wel een ijsje of een patatje verdiend, toch? Wát een buitenpret, omgeven door prachtig groen, middenin die oh zo gezonde buitenlucht.

Schutterspark
Het Schutterspark in Brunssum bevat alle benodigde ingrediënten: natuur om in de wandelen en fietsen, een fijn restaurant met een speelplaats, een ministoomtrein voor de mini’s onder ons, en water met guitige bootjes (wederom voor die mini’s). En wat dacht je van het fabelachtige Blotevoetenpad?Voor nog meer leuke uitjes het hele jaar door kijk je op onze kidsproof er-op-uit pagina. Hier vind je bijvoorbeeld in de zomermaanden leuke tips voor strandjes en in de winter waar je kunt schaatsen!