VR Experience bij The Park Playground getest!

20 februari 2023
Afgelopen vrijdag waren wij uitgenodigd bij The Park Playground om de nieuwste VR experience ‘Mask of The Pharaoh’ uit te proberen. Een spel voor kinderen vanaf 7 jaar. Benieuwd naar deze indrukwekkende experience? Lees snel onze ervaring en Kidsproofkorting.
VR Experience The Park
De VR Experience ‘Mask of The Pharaoh’ is een spel voor kinderen vanaf 7 jaar (mijn kinderen zijn 7, 9 & 10). We komen binnen in een grote lichte hal op het industrieterrein waar we voor de start nog even een drankje drinken. We zien al een groepje midden in een spannend VR avontuur, vanaf de zijlijn ziet het er super grappig uit. Lees hieronder hoe wij de experience vonden en check de Kidsproof kortingscode!

Bij aankomst werden we verwelkomd door een vriendelijke medewerker die ons door een korte introductie leidde over wat we konden verwachten. Eerst dé plank, daarna zelf mini-games spelen en als laatste dé VR Experience waar we reuze benieuwd naar zijn en waarvoor we eigenlijk hier zijn.

Met VR bril over de Plank

Vanaf het moment dat je een VR bril op hebt waan je je in een digitale wereld die net echt lijkt. Het lopen over de smalle plank op grote hoogte is onze eerste kennismaking en was zeker al een uitdaging. We hadden de simpele lat op de vloer zien liggen, maar toch voelde het met de bril op alsof we echt op grote hoogte waren. Super grappig om vanaf de zijlijn te zien hoe iedereen toch al wiebelend en onzeker over de verharde vloer van de zaal loopt.VR Mini Games

De mini-games zijn een vast onderdeel van je uitje bij The Park Playground. Ze laten je de apparatuur en mogelijkheden verkennen, zodat je daarna klaar bent voor de echte experience. De korte spellen (zoals boxen, schieten en kaarten) die je zelf kunt selecteren zijn een leuke en vermakelijke manier om in de VR-ervaring te komen. Anders dan bij een statisch videospel ga je hier helemaal in op. Mijn zoontje was dan ook druk met bukken en buigen om de boxer te ontwijken, super actief dus! Alleen met de mini games zouden ze zich al prima kunnen vermaken. Maar, we kwamen natuurlijk voor de Mask of The Pharaoh!De VR Experience Mask of The Pharaoh

Het absolute hoogtepunt van onze ervaring. We werden meegenomen naar een virtuele wereld in het oude Egypte en moesten in een piramide samenwerken om puzzels op te lossen en aanwijzingen te vinden om het mysterie te ontrafelen. We werden gebeld door de professor, ons doel van het spel: hem zo snel mogelijk bevrijden.

Het spel spreekt voor zich, ook mijn jongste zoon ging direct enthousiast op avontuur. In het spel zie je elkaar (hilarisch, want mijn man was een klein jongetje en mijn oudste zoon had een baard) virtueel, dus je bent echt met elkaar in de experience en volop in interactie. Van aanwijzingen zoeken tot boogschieten en door de virtuele ruimtes lopen om de missie tot een goed einde te brengen. 

Als je de bril op hebt voel je je echt alsof je in die andere wereld bent. Gelukkig is het ons gelukt het mysterie op tijd te ontrafelen en het spel tot een goed einde te brengen.Hoe vonden wij The Park Playground

Bij binnenkomst hadden mijn kinderen al filmpjes voorbij zien komen van andere experiences. Een aantal 12+ spellen die er volgens hen echt nog te spannend uitzien (dus genoeg uitdaging voor tieners), maar ze hebben ook gespot dat je De Mol (9+) kunt spelen, net als in het tv-programma. Het verzoek van mijn kids is dan ook of we dat niet in de vakantie kunnen doen. Hij gaat zeker op ons lijstje, want deze VR experience was echt heel tof. Zowel voor de kindjes als voor ons. Wat ons betreft een dikke aanrader dus!Kidsproof korting

Benieuwd naar de experiences of wil je gelijk boeken? Check de websitebutton. En vergeet niet om de Kidsproof kortingscode te gebruiken! Bezoek je The Park voor 31 december 2023? Met de kortingscode Kidsproof20 ontvang je 20% korting op jouw tickets. Veel plezier!

En super fijn: de experiences zijn er ook in het Engels en Frans te spelen!
Tip: Hoe tof is deze experience als Kinderfeestje?!

Naar de website