Weekendje Zuid-Limburg

2 maart 2022
Joepie, op vakantie naar Zuid-Limburg! Alleen met het heuvelachtige landschap voelt het voor veel kinderen elders uit het land al als vakantie. Gaan jullie een weekendje of weekje met het gezin naar Zuid-Limburg? Wat een pret, want er is zoveel leuks te beleven in dit deel van Nederland! Bekijk alle aanraders voor een weekendje in Zuid-Limburg!
Op vakantie in Zuid-Limburg

GaiaZOO

Breng een bezoekje aan GaiaZOO in Kerkrade en leer van alles over de dierbewoners! Je komt de meest unieke diersoorten tegen en kunt ook lekker spelen op de speeltoestellen in deze dierentuin. Hier kun je je de hele dag vermaken! Met de zilveren award van het Leukste Uitje 2022 van de ANWB, is een bezoek aan deze dierentuin zeker de moeite waard!

GaiaZOO

The Brickroom

Een echte lego-fan in huis? Dan kan een bezoek aan The Brickroom in Maastricht natuurlijk niet ontbreken! Anderhalf uur lang geeft de Brickmaster jouw kind opdrachten die binnen de tijd volbracht moeten zijn. Bouw er helemaal op los met je familie en geef je creativiteit de ruimte!

Kasteel Hoensbroek

Tijdens je vakantie op bezoek in een écht oud kasteel? Ga in en om Kasteel Hoesbroek op ontdekking. Aanders: speur en speel met de KaSpeelTocht. Of spaar stempels op bijzondere plekken met de ontdek-het-kasteeltocht. 

Kasteel Hoensbroek

Drakenrijk

Ben je in de zomer in Zuid-Limburg, dan is familiepark Drakenrijk een echte aanrader. Bij dit park in Reuver kunnen de kids zich de hele dag vermaken! Van pootjebaden en zandkastelen bouwen, tot spelen in de speeltuin en een verkoelende duik nemen in het strandbad! Ook heel leuk is om deze activiteiten te combineren met een wandeling door het Drankenbos, waar kinderen van alles over deze bijzondere wezens leren. 

Discovery Museum

Beleef een dag vol ontdekkingen in het Discovery Museum in Kerkrade! 70 interactieve exhibits zijn onderverdeeld in kleurrijke thema's zodat kinderen kunnen uitvinden hoe de wereld in elkaar zit. Bezoek alle locaties en ontdek de wetenschapper in jezelf! 

Discovery museum

Maastricht Underground

Tijdens een weekendje in Zuid-Limburg kan een bezoek aan de grotten natuurlijk niet ontbreken! De Grotten Noord bevinden zich diep onder de Sint Pietersberg en bewaren een wel heel bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht. Wat betekenen de vele tekeningen en opschriften precies? Ga mee met de kidstour van Maastricht Underground en je leert het allemaal! 

Sprookjesbos Valkenburg

Draaien in de Dolle Draaimolen of mee op het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg is een gezinsuitje dat wij echt aanraden tijdens een vakantie met jonge kinderen. In het park lopen alle sproojeshelden rond! Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… wel oppassen voor de draken natuurlijk!

Eropuit in Zuid-Limburg

Corner Bakery Maastricht

Wauw, de gerechten bij Corner Bakery Maastricht zijn echte plaatjes! Of je nu een salade, vegan sandwich, milkshake of cake bestelt, alles ziet er heel mooi uit. Het belangrijkste van alles: het eten en drinken is hier ook super lekker! Voor een unieke ontbijt of lunch ervaring ben je hier aan het juiste adres. 

Escape Centrum Limburg

Zin in een uitdaging met het hele gezin? Bij Escape Centrum Limburg ben je aan het juiste adres voor een spannende game. Gaan jullie voor de Virtual Reality Experience, Outdoor Escape Games, (B)Arcade of Escape Room? Of probeer alle activiteiten uit!

Escape Centrum Limburg

BloteVoetenPark 

Wat heerlijk, op blote voeten door de natuur! In het BloteVoetenPark in Brunssum voel je écht de wonderen van de natuur. Zonder schoenen naar buiten? Dat vinden veel kinderen extra leuk!

Fun Forest Venlo

Zin een een sportief uitje tijdens jullie vakantie in Limburg? Klimpark Fun Forest Venlo is een echte aanrader! Dit park ligt in Noord-Limburg, maar is zeker de autorit vanaf jullie vakantieadres waard. Slingerend door de bomen kom overal weer nieuwe uitdagingen tegen, zoals ziplines, bruggetjes en allerlei klimattributen. Met eindeloze velden, schitterende bossen en kronkelende beestjes is dit een prachtige locatie om buiten te zijn!

Fun Forest

Steenkolenmijn Valkenburg

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond bij Steenkolenmijn Valkenburg! De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen. Kinderen kunnen al hun vragen stellen! Een echte aanrader als je tijdens jouw vakantie in Valkenburg bent. 

Puur van Wijck

Nog een heel leuk restaurantje voor een dag Maastricht, is Puur van Wijck. Hier kun je heerlijk eten, zowel tijdens het ontbijt en de lunch, als tijdens borreltijd. Voor kinderen staat er ook van allerlei lekkers op de kaart. Pannenkoeken, wentelteefjes, allerlei lekkere soorten limonades... Dat wordt smullen!


TIP: Wil je weten of er speciale kinderactiviteiten en gezinsuitjes worden georganiseerd in de periode dat jij op vakantie bent in Zuid-Limburg? Check onze Uitagenda!

In de winter in Zuid-Limburg? Check deze 7 winterse wandelingen!
Of in de zomer? Bekijk dan deze speeltuinen met zwembad of strand in Zuid-Limburg!

Naar de website