6x winterse familiemusea door het hele land

20 december 2022
Een leuk én lekker warm winters dagje uit is gegarandeerd met een bezoek aan een van deze musea. Ze zijn geheel in winterse sferen, dus perfect voor deze tijd van het jaar.

1. Ontdekkingsreis - Discovery Museum

Je komt handen en ogen tekort voor alle leuke interactieve stations bij Discovery Museum in Kerkrade, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit. In de Expeditie doe je de ene ontdekking na de andere. Reizend door de themawerelden Gezondheid, Voeding, Wonen, Werken en Leren, neem je overal wat mee. Bizarre weetjes en indrukwekkende ervaringen veranderen jouw kijk op jezelf en de wereld waarin je leeft.



2. Speuren door een kasteel - Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Wil je op eigen gelegenheid dit oude kasteel bezoeken met de kids? Of liever onder begeleiding alle bijzondere plekjes ontdekken? Het kan allebei! De KaSpeelTocht maakt het bezoek aan het kasteel nog leuker. Met deze tocht vol avonturen en ontdekkingen verkennen de kids op een verrassende manier het gigantische kasteel.



Toffe musea buiten de regio!

3. Het lekkerste museum - Bakkerijmuseum Medemblik

De speculaasgeur sleurt je naar binnen bij het lekkerste museum van Nederland. In Bakkerijmuseum Medemblik ruiken, horen, zien, voelen en proeven kinderen van het bakkersleven. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het versieren van kerstkoeken. Lees alles over dit lekkerste museum!



4. Winter Station - Spoorwegmuseum Utrecht

Schaatsen tussen de treinen? Een stop maken op het Winter Station is geen straf. Er hangt namelijk een romantische wintersfeer in het Spoorwegmuseum in Utrecht. In de kerstvakantie is hier een programma vol winterse kinderactiviteiten. Geniet van lekkere hapjes en drankjes bij de koek & zopie-kraampjes en neem gerust een treintje later naar huis. Check hier wanneer je het Winter Station kunt bezoeken.



5. Zuiderzeelicht - Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Wandel door sfeervolle, donkere straatjes in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met licht, beeld en geluid komt de eeuwenoude Zuiderzeelegende hier tot leven. Het Zuiderzeelicht in de kerstvakantie is echt heel gaaf. Plan vast je bezoek aan het Zuiderzeemuseum.



6. Lekker speels - Het Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoed alleen voor kinderen? Daar kom je snel van terug tijdens een bezoek aan het Speelgoedmuseum Deventer. Door hun collectie historisch speelgoed bevind je je zó weer in je eigen kindertijd. Een speelplaats waar de kinderen én jijzelf met (bijna) alles kunnen spelen. Komen jullie spelen in dit mooie Speelgoedmuseum?

In de schoolvakanties bieden veel musea extra kinderactiviteiten aan. Je vindt ze allemaal in onze uitagenda!