5x winter op het kasteel

15 december 2022
Kastelen hebben iets magisch. Zeker als je met je kind(eren) bij een van deze historische locaties een kijkje neemt in de winter. Alsof je je in een sprookje bevindt!

1. Dagdromen - Kasteel Hoensbroek

In de zalen met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters komen de dromen van jouw kleine prinses of ridder uit. Met speurtochten en spelletjes dwalen ze door de authentieke kamers van Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Hier raak je betoverd door de winter. 

2. Terug in de tijd - Kasteelruïne Valkenburg

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel boven het gezellige vestingstadje uit. Nu te ondekken met Augmented Reality (AR)!

3. Dieren spotten - Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de winter bewonder je hier schitterende creatieve kerstscènes. Midden in het park is er ook nog eens een super grote speeltuin!
 

Leuk voor buiten de regio!

4. Lekker struinen - Slot Loevestein

In Poederoijen leiden fonkelende lichtjes je rond Slot Loevestein. Met de struintochten begeven kinderen zich buiten de gebaande paden. Op zoek naar veren, stenen en schelpen. Of op pad met een sleutel om de vesting te ontdekken aan de hand van vele verhalen. Want wie 664 jaar oud is, heeft veel te vertellen. Je plant je bezoek hier alvast in, op naar het slot!


5. Overwinteren - Muiderslot

Brrrrr, overwinteren in het Muiderslot in Muiden klinkt ijskoud. Geen zorgen, het winterprogramma warmt jullie wel op! Neem plaats rond het haardvuur en luister naar winterse verhalen of speel ouderwetse spelletjes met de familie. Het Winterkasteel is ook open op alle feestdagen, voor wie nog een bijzonder plekje zoekt voor hun familiebijeenkomst. 


Op zoek naar meer magische uitjes? Neem een kijkje in onze uitagenda.